Problema ridicata de dvs. mi se pare cam prea complexa pentru a putea fi dezbatuta aici. In primul rand, vorbim de o unitate de productie. Dvs. trebuie sa achizitionati in prima faza registrele contabile obligatorii. (Registrul Inventar, Registrul Jurnal, Registru Unic de Control si Registrul de Evidenta Fiscala). Aveti nevoie de facturier si chitantier (sau puteti emite electronic atat factura cat si chitanta) pentru cazul in care aveti clienti persoane juridice, iar pentru masa servita catre persoane fizice intervine obligativitatea emiterii bonului fiscal, deci aveti nevoie si de casa de marcat fiscala.
Receptiile marfurilor si a materiilor prime se fac pe baza facturii, prin intocmirea notei de intrare/receptie (NIR). Va trebui sa intocmiti zilnic raportul de gestiune, pentru fiecare gestiune in parte. Apoi, daca sunt mai multe gestiuni, transferul marfii intre gestiuni se face pe baza bonului de transfer, iar pentru materiile prime se vor intocmi bonurile de consum, pe masura ce acestea sunt utilizate.
Mai intervine obligativitatea (eu am sintetizat doar esenta). Va recomand sa contactati o persoana care ofera consultanta specializata privind organizarea si tinerea contabilitatii (de preferinta, un membru CECCAR), care sa va indrume, astfel incat sa evitati problemele ce decurg din organizarea necorespunzatoare a evidentei contabile.
cf HG 769/1999 catre UCMR - ADA organism de gestiune colectiva a drepturilor de autor in domeniul muzical. luati legatura cu ei si incheiati o autorizatie neexclusiva ptr utilizarea operelor muzicale in scop ambiental.
Postez pentru bucatar ,barman si ospatar - acum fiecare isi adapteaza :
Fisa Postului: Bucatar Nr fisa : ……../…………..
Denumire post: Bucatar
Departament: Bucatarie
Titular: …………………………………………..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "…………….. "
* Subordonare: Bucatarului sef
* Relatii functionale: cu bucatarul sef,cu seful de sala, barmanul, ospatarii ,ceilalti bucatari.
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea
Obigatiile includ
-sa pregateasca meniul
-sa comande,sa testeze ,sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare
-sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date (care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant
-sa aranjeze mancarea inainte de a fi servita
-sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale
-sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului
- indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Specificatiile postului:
* diploma de calificare in domeniu;
* experienta de minim 1 an ca bucatr ;
* aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
* atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
* disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
* in sediul unitatii;
* program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -…………………
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern (ROI).
Intocmit ... ……………………..Functia ……………….... Semnatura………….. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului: Ospatar Nr fisa : ……../…………..
Denumire post: Ospatar
Departament: Servicii
Titular: …………………………………………..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "……………… "
• Subordonare: Sefului de sala
• Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
• Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
• preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
• acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
• cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
• servirea exemplara a clientilor;
• indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
• asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii notelor de plata si predarea sumelor incasate la sfarsitul turei catre seful de sala.
• prezentarea la fiecare masa a bonului fiscal si al notei de plata.
• raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
• Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
• diploma de calificare in domeniu;
• experienta de minim 1 an ca ospatar;
• cunostinte medii de limba engleza;
• aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
• atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
• disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
• in sediul unitatii;
• program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -…………………
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern (ROI).
Intocmit ... ……………………..Functia ……………….... Semnatura………….. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului:BARMAN Nr fisa : ……../…………..
Denumire post: BARMAN
Departament: Servicii
Titular: …………………………………………..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "…………….. "
• Subordonare: Sefului de sala
• Relatii functionale: cu bucatarul, si ospatarii.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a pregati si servi o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice .
Activitati principale:
• preluarea comenzilor de bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
• acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
• cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
• servirea exemplara a clientilor;
• indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
• sa serveasca bauturi în locurile destinate acestora, adica la bar
• sa serveasca clientii la bar, sa primeasca comenzi de la ospatarii care servesc la mese.
• amesteca bauturile, le serveste si încaseaza contravaloarea lor..
• intretine echipamentul de bar - pahare, bauturi, mixere, shakere, se asigura ca fructele, diferitele ingrediente si materii prime folosite la bauturi sunt refrigerate sau pastrate în conditii corespunzatoare.
• respectarea regulilor de igiena si de curatenie la locul de munca
Autoritatea postului:
• Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
• diploma de calificare in domeniu;
• experienta de minim 1 an ca barman;
• cunostinte medii de limba engleza;
• aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
• atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
• disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
• in sediul unitatii;
• program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -…………………
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern (ROI).
Intocmit ... ……………………..Functia ……………….... Semnatura………….. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...