avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere - mai e valabil?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere - mai e valabil?

Am preluat un spatiu comercial, utiliat. Proprietarul are pretentia ca in contractul de inchiriere pe care urmeaza sa-l semnam sa fie inclusa o clauza prin care sa ma oblige sa achit toate utilitatile din trecut. Eu nu vreau sa semnez asa ceva.

Intrebarea mea este: pot ramane pe vechiul contract de inchiriere (al fostilor administratori) care este valabil pana in iunie anul urmator?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
IONELAP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:53, 2 Octombrie 2008
NU E NORMAL...de ce nu discutati cu proprietarul spatiului?
Pai am explicat care e situatia: proprietarul e dispus sa semnam acel contract NUMAI cu clauza in care se specifica faptul ca eu ma oblig sa achit toate utilitatile din urma.
IONELAP a scris:

Am preluat un spatiu comercial, utiliat. Proprietarul are pretentia ca in contractul de inchiriere pe care urmeaza sa-l semnam sa fie inclusa o clauza prin care sa ma oblige sa achit toate utilitatile din trecut. Eu nu vreau sa semnez asa ceva.

Intrebarea mea este: pot ramane pe vechiul contract de inchiriere (al fostilor administratori) care este valabil pana in iunie anul urmator?

Fii mai explicită.
Ce înseamnă că aţi preluat spaţiul? Aţi încheiat un contract de subînchiriere? Apoi, ce înseamnă foştii administratori? Să înţeleg că sunteţi noul administrator al aceleiaşi firme, şi atunci nu mai este vorba de subînchiriere?

Liviu S.Bordaş
contractul este legea partilor. cum va intelegeti, asa semnati. daca nu ajungeti la un acord de vointa, e clar ca nu veti semna. contractul de inchiriere semnat de el cu alta persoana nu isi poate produce efecte asupra dumneavoastra, pentru ca nu sunteti parte. intre dumneavoastra si proprietar se va naste un nou raport juridic, care insa se poate supune acelorasi conditii din contractul pe care locatorul il avea cu fostul chirias, daca sunteti de acord.
Fii mai explicită.
Ce înseamnă că aţi preluat spaţiul? Aţi încheiat un contract de subînchiriere? Apoi, ce înseamnă foştii administratori? Să înţeleg că sunteţi noul administrator al aceleiaşi firme, şi atunci nu mai este vorba de subînchiriere?

Liviu S.Bordaş

Este vorba despre o afacere la cheie, cu spatiul luat in chirie. Eu am cumparat firma + activele, urmand ca punctul de lucru sa ramana in acelasi spatiu, achitand chirie in continuare proprietarului.
Fostii administratori aveau contract de inchiriere intre firma care le-am cumparat-o eu si proprietarul spatiului, contract care este valabil pana in iunie 2008. Pot ramane pe contractul lor sau trebuie sa semnez alt contract, ca urmare a faptului ca firma are alt administrator?

MAI EXACT, CE MA INTERESEAZA PE MINE: Proprietarul ma poate da acum afara din spatul respectiv?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
IONELAP, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)