avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere - mai e valabil?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere - mai e valabil?

Am preluat un spatiu comercial, utiliat. Proprietarul are pretentia ca in contractul de inchiriere pe care urmeaza sa-l semnam sa fie inclusa o clauza prin care sa ma oblige sa achit toate utilitatile din trecut. Eu nu vreau sa semnez asa ceva.

Intrebarea mea este: pot ramane pe vechiul contract de inchiriere (al fostilor administratori) care este valabil pana in iunie anul urmator?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
IONELAP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:53, 2 Octombrie 2008
În acest caz nu s-a schimbat nimic în relaţia juridică locator-locatar. Ei au rămas aceiaşi, faptul că aţi devenit asociat şi administrator nu schimbă cu nimic datele.

Contractul este valabil pînă la expirarea termenului pentru care a fost încheiat.
Dacă utilităţile din trecut sunt datorii ale locatarului faţă de locator, bineînţeles că trebuie să le achitaţi. Societatea a rămas aceeaşi, cu drepturile, dar mai ales cu datoriile ei.

Nu confundaţi calitatea dumneavoastră de asociat şi administrator nou al firmei cu aceea de nou locatar. Locatarul e societatea în care aţi devenit asociat. Cea veche, aşa cum spuneam. Adică, aceeaşi persoană juridică.

Nu trebuie să încheiaţi un nou contract, decît dacă aveţi intenţia de a stabili un alt termen de închiriere, mai favorabil (şi, evident, la o chirie posibil mai mică decît cea pe care ar putea-o pretinde locatorul la anul, în iunie, cînd nu se ştie ce vremuri vor veni)

Liviu S.Bordaş
Si odată cu firma va raman si obligatiile de plata pe care societatea le-a contractat. Inteleg ca va referiti la utilitatile aferente spatiului? Dar asi mai dori sa stiu cat de trecut este trecutul la care va referiti? Caci daca sunt datoriile societatii dvs nu va puteti eschiva de la plata acestora. Prin urmare, daca este prevazut in contract ca neplata utilitatilor poate duce la evacuarea Dvs din spatiu, raspunsul este DA, va poate da afara.
Dvs., daca ati cumparat firma respectiva, ati preluat un patrimoniu cu drepturi si obligatii aferente.Daca in contractul de inchiriere incheiat de fostii administratori nu exista o clauza care sa precizeze ca, contractul inceteaza in cazul schimbarii proprietarului firmei (asociat/administrator) contractul continua cu noul administrator.Deci e valabil vechiul contract.Daca in contract exista clauza care prevede obligatia platii utilitatilor de catre chirias - si cu siguranta ca este aceasta clauza- dvs. va revine obligatia de a plati restantele neachitate de fostii administratori, fiind vorba de o datorie a firmei catre furnizorii de utilitati pentru spatiul inchiriat.Daca fostii administratori nu le-au achitat, va revine dvs. aceasta obligatie.Deci, este corect sa achitati utilitatile restante si sa mentineti vechiul contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)