avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare vremelinicã parțialã în cadrul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare vremelinicã parțialã în cadrul unei acțiuni civile în daune

În cadrul unei acțiuni civile în daune, am efectuat o expertiză tehnică construcții iar a aceasta a evidențiat necesitatea de a efectua lucrări urgente la imobil pentru menținerea în siguranță a acestuia.
Pot cere în cadrul aceleiași acțiune civilă în daune (răspundere civilă delictuală, legea 10, hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă nerespectată, lipsă de folosință, degradare a imobilului, fructe civile) ca partea privind reparațiile urgente să fie executorie provizoriu ?
M-aș baza pe art. 278 cod procedură civilă deoarece sunt reparații grabnice dar pentru siguranță aș invoca art. 279 formulând cererea în fața instanței de a autoriza executarea vremelnică a acestui capăt de cerere față de temeinicia vădită a dreptului și pentru a preîntâmpina un prejudiciu ireparabil.
Conform art.279 alin.3 C.proc.civ., cererea pentru încuviinţarea executării provizorii judecătoreşti poate fi făcută în scris sau oral până la închiderea dezbaterilor în faţa primei instanţe.
Mulțumesc pentru părerile dumneavoastră și practica în domeniu.

Alte discuții în legătură

Executie vremelnica Mihaela Enache Mihaela Enache La hotararile cu executie vremelnica, este necesara investirea cu formula executorie? ex: cu privire la salarii. (vezi toată discuția)
Cum pot intra in casa mea? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com De locuit, "pricinuitul" locuieste in alta parte, din cauza imposibilitatii convietuirii cu "fosta" in acelasi imobil.Problema, se pune, ca odata ca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala investita cu formula executorie!!!!! ContSters114133 ContSters114133 am o nelamurire legata de ordonanta presedintiala.am o astfel de ordonanta cu mai multe capete de cerere,printre care si pensia de intretinere minor.executorul ... (vezi toată discuția)