avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala investita cu formula ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala investita cu formula executorie!!!!!

am o nelamurire legata de ordonanta presedintiala.am o astfel de ordonanta cu mai multe capete de cerere,printre care si pensia de intretinere minor.executorul mi-a spus ca o va trimite asa cum este ,adica legalizata in instanta ptr aprobarea executarii dar ..ca din practica, cei de la judecat c-ta procedeaza altfel..adica obliga investirea cu formula executorie a acestei sentinte.daca va fi respinsa actiunea va trebui sa investesc sentinta cu formula executorie.cine este raspunzator ptr aceasta probl?unde pot sesiza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 15:27, 9 Decembrie 2011
Daca ordonanta prevede pensia de intretinere pentru minor, iar dv cunoasteti locul de munca al paratului, de ce nu faceti cerere catre instanta care a pronuntat ordonanta prin care sa solicitati infiintarea popririi asupra veniturilor debitorului?
Caracterul executoriu al ordonanţei preşedinţiale, asemenea caracterului temporar sau vremelnic, decurge din însăşi natura măsurii luate, care este fundamentată întotdeauna pe ideea de urgenţă şi de preîntâmpinare a unei pagube ireparabile.
Acest caracter este prevăzut expres de dispoziţiile art.581 alin.4 c.proc.civ., ceea ce înseamnă că ordonanţele preşedinţiale sunt executorii prin ele înseşi în puterea legii putând fi executate înainte de a rămâne irevocabile şi fără să fie învestite cu formulă executorie, aşa cum prevăd dispoziţiile art.374 alin.1 c.proc.civ.
da,desi este ordonanta presedintiala executorie de drept...si nu trebuie investita cu formula executorie...se pare ca in judec c-ta se procedeaza altfel!eu intrebam pe cine trebuie sa atentionez in acest caz si sa nu fac aceasta investire ptr ca nu este corect.nu e un capat de tara sa investeti cu formula executorie..dar nu mi se pare normal si vreau sa stiu pe cine
trebuie sa sesizez in acest caz!
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ContSters114133, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara say say Buna seara Vreau sa va intreb daca fara desfacerea casatoriei (divort) se poate solicita de catre unul dintre parinti pensie alimentara celuilalt, intrucat ... (vezi toată discuția)
Este sau nu imediat executorie o sentinta a unei ordonante presedintiale de incredintare a unui minor la care am facut deja recurs? ContSters117797 ContSters117797 fosta concubina a castigat ordonanta presedentiala si instanta ma obliga sa dau copilul inapoi si sa platesc 120 lei pensie. cu drept de recurs in 5 zile. ... (vezi toată discuția)
întâmpinarea la ordonanþã preºedinþialã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am o cunoştinţă care a primit o citaţie pentru evacuarea din imobil prin ordonanţă preşidenţială. Se poate face întâmpinarea conform modelului ... (vezi toată discuția)