avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal 2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal 2011

Buna seara, as avea o nelamurire legata de codul penal. Am auzit ca un nou cod penal a fost elaborat insa inca nu intra in vigoare. Pe cand va intra si de ce se tot amana? O alta intrebare: noul cod se va putea aplica si pentru cei condamnati si arestati inainte ca acesta sa intre in vigoare?
Cel mai recent răspuns: cretzoolicy , utilizator 01:22, 18 Noiembrie 2011
Buna dimineata,

1. Codul Penal a fost elaborat, dar va intra in vigoare cel mai probail anul viitor.
2. In cazul intrarii in vigoare ulterior pronuntarii condamnarii si ramanerii definitive a hotararii, cei condamnati vor beneficia de aplicabilitatea legii penale care este mai favorabila in acel moment.

Cum intrati la sectiunea de "Drept penal - probleme serioase cu dreptul", primul topic deschis se intituleaza "VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod penal" tocmai pt a nu se mai deschide zilnic astfel de topicuri. Va invit sa cititi acolo tot ce va intereseaza si sa puneti intrebari daca mai aveti nelamuriri.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
Va multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal cristinna cristinna Buna seara, Revin in forum dupa a o perioada de timp cu cateva intrebari: -Cand intra in vigoare noul Cod penal? - In cazul unei condamnari ,pentru ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Meo82 Meo82 In legatura cu noul cod penal, as dori sa va intreb daca odata cu punerea acestuia in aplicare persoanele private de libertate vor beneficia de vreo anumita ... (vezi toată discuția)
Achitare conform noul cod penal? animacikaa animacikaa Cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai ... (vezi toată discuția)