Cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai usoara, sanctiunea aplicata daca depaseste maximul special prev. de legea noua pentru infractiunea savarsita, se reduce la acest maxim. - art. 14 cod penal.
si daca sunt condamnat la inchisoare de 3 ani 6 luni pt inselaciune atunci cum ar fi? conform noului cio penal pedeapsa maxima va fi de 5 ani asa ca nu beneficiez legea mai favorabila...INSA CONF NOULUI cp IMPACAREA PARTILOR INLATURA RASPUNDEREA PENALA...in dosarul unde am fost condamnat am impacat cu partile vatamate,nu este prejudiciu...Ce se poate intampla? sa zic ca voi fi inchis in aprilie si dc intra in vigoare noul CP o sa fiu eliberat?
legea produce efecte pentru viitor.
nu cred ca aveti vreo sansa.
sigur ca puteti incerca asa cum incearca in aceste momente toti condamnatii sa beneficieze de art 320 indice 1 cu recunoasterea faptelor pentru a beneficia de reducerea limitelor pedepsei cu 1/3 dar in cazul dvs nu prea vad sanse.
beneficiez de legea mai favorabila (legal)...iar in noul cod penal impacarea partilor inlatura raspunderea penala....asa ca...cred ca sunt sanse
sau unde am gresit?
la faptul ca legea produce efecte pentru viitor si v-ati fi incadrat dar vizavi de cuantumul pedepsei daca erati condamnat la o pedeapsa mai mare decat noul maxim prevazut pentru infractiunea pentru care ati fost condamnat.
vorbim aici doar de pedeapsa aplicata si nu de cauze care inlatura raspunderea penala ori executarea pedepsei.
Buna ma numesc adrian sa stii ca si eu sunt exact la fel odata cu noul cod penal am putea scapa numai ca niciunde nu prevede cazuriile in care impacarea partiilor exista ce se va intampla conform noului cod penal. E absurd sa nu beneficiezi de aceasta lege care va fii mai favorabila cred ca pana la urma vor da un raspuns si la intrebariile acestea oricum caut o solutie de mult timp, incearca o revizuire si poate ai noroc sa tii dosarul pe rol pana la intrarea noului cod eu sa stii ca asta incerc