avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... modificare scris de mana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

modificare scris de mana

buna ziua!am imprumutat un cunoscut cu o suma de bani.cand sa imi plateasca m-a rugat sa il mai aman cu acea suma(pana la 15.11.2011) si sa ii imprumut o alta pentru o alta perioada(15.12.2012).contractul de prelungire a fost insa datat cu data celui de imprumut si modificat ulterior.acum persoana refuza sa recunoasca data spunand ca a fost modificata de mine si ca nu imi va da banii inapoi( a spus ca poate o sa imi dea acesti bni la data de 15.12,data care a fost scrisa si apoi modificata cand si-a dat seama ca a gresit).mentionez ca scrisul este al persoanei imprumutate.avand in vedere ca prelungirea contractului a fost scrisa de mana si semnata de ambele parti poate face acest lucru(sa-mi refuze plata banilor ce mi datoreaza)?
Cel mai recent răspuns: ContSters227328 , utilizator 17:28, 19 Noiembrie 2011
poate face acest lucru, este si riscul pe care vi l-ati asumat imprumutand o persoana , fara a face actelel care se cuvin la notar...
mai poate exista o sansa cu o actiune in instanta, insa mai aveti nevoie si de alte probe(ex. martori, etc)
am facut primul act de imprumut la notar dar cand a fost vorba sa prelungim imprumutul era perioada in care se adoptase noul cod civil sau ceva asemanator(1 octombrie)si cei de la notar ne-au refuzat.de aceea prelungirea a fost scrisa de mana insa datata gresit.iar acum avand in vedere ca este datata gresit vad ca nu imi pot recupera banii .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imrumutati ContSters88452 ContSters88452 buna ziua.va deranjez din nou,de catre cine e indicat sa fie scris un act de mana pt un imrumut banesc.de mine sau de cel caruia ii dau banii?si trebuie ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie ContSters227328 ContSters227328 buna ziua!am imprumutat unei persoane prin contract de imprumut autentificat la notar suma de 2400e.contractul a expirat la data de 30.09.2011.cu putin inainte ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie Kempes48 Kempes48 Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)