avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pe terenul proprietatea mea s-a instituit spatiu verde ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pe terenul proprietatea mea s-a instituit spatiu verde prin PUZ

Buna ziua !
Va rog, in masura in care cunoasteti domeniul, sa imi dati o cale de rezolvare a acestei probleme sau macar un sfat:
Am dobandit prin cumparare un teren intravilan curti constructii de la o persoana careia i se restituise in echivalent pe legea 10. Adica primaria nu a mai putut sa-i restituie vechiul imobil si i-a dat un alt teren pe care mi l-a vandut mie.
Ulterior am constatat ca prin Planul Urbanistic Zonal aproape tot terenul a fost instituit ca spatiu verde (deci eu as putea numai sa plantez copaci, sa fac alei, etc). Mi se pare absurd.
Cum pot construi pe terenul meu ?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 10:19, 16 Noiembrie 2011
la data la care s-a facut contractul de vanzare cumparare, dv. trebuia sa cunoasteti acest aspect :( fapt pentru care ati acceptat semnarea contractului onorand plata pretului respectivului imobil+teren...
Cand ati mers la primarie, anterior incheierii contractului ,nu ati intrebat??
Rog un sfat constructiv
Cel care a comandat PUZ-ul in cauza, respectiv Serviciul/ Biroul de Urbanism si Amenajarea Teritoriului care l-a insusit, TREBUIA SA SPECIFICE in planse care este terenul care ii apartinea si care erau vecinii proprietari de terenuri si sa obtina acordul acestora scris pentru cuprinderea terenurilor invecinate in Documentatia PUZ !
Cereti relatii in acest sens de la serviciul mentionat din Primarie...
Doar daca terenul era al Consiliului Local si era aflat in administrarea Primariei, inainte de a fi retrocedat fostului proprietar, putea face obiectul unui PUZ fara respectarea acestor reguli !
Se poate cere anularea PUZ-ului. Sa ne gandim... Fostul proprietar a primit terenul ca echivalent in baza L10, destinatia acestuia fiind curti constructii. De unde rezulta aceasta destinatie? Trebuie avut in vedere ca pentru instrainarea terenurilor intravilane cu destinatia curti constructii nu era obligatoriu certificatul de urbanism (doar pentru terenurile intravilan arabil era obligatoriu certificatul de urbanism la instrainare).
Cel care a realizat PUZ-ul in zona, avea obligatia sa obtina toate planurile reactualizate, la data inceperii demersurilor sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol meleka meleka buna detin o suprafata de 62000 mp intr o comuna in momentul de fata terenul are destinatia arabil extravilan as dori sa scot din circuit agricol si sa l ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)