2 ani este extrem de mult cand ai copiii mici. Daca intru in vara la institut, ai mei copii, care atunci vor avea 4 ani, respectiv aproape 3 ani, la momentul absolvirii vor avea 6 si 5 ani. Numai cine are copii stie cat de repede cresc si cat de sensibili sunt la varsta asta - psihologic vorbind. Se schimba foarte mult, acumuleaza multe, se dezvolta repede. Risc ca atunci cand ma intorc acasa sa nu-i mai recunosc...
Ramane sa sper ca va fi doar 1 an de stat efectiv la cursuri. Al doilea - practica. Cam asa am inteles ca ar fi; se sta destul de putin in anul 2 in Buc.
ashton a scris:
camicris a scris:
e adevarat ca e f. greu sa pleci de langa copil...de langa sot mai pleci:P...dar, as tinde spre INM, singura chestie care ma deranjeaza e faptul ca trebuie sa stau stagiar...daca ar schimba aspectul asta sunt de acord cu orice forma de examinare...numai sa se stabileasca odata...ca ma seaca disputele astea...
eu deja am luat in calcul INM-ul...trebuie sa invete si copilul meu ca mami nu e decor in casa:tooth: si pentru sacii de jucarii cumparate trebuie si bani
la cat de greu este examenul la INM, asta sa fie problema. Pana la urma sacrificiul este de 2 ani dupa care, exact cum ai spus, trebuie si bani. Familia, sotul, copiii tr. sa inteleaga ca sacrificiul cel mai mare tu il faci(tu inveti, tu o sa pleci de langa familie) si tr. sa te sustina. Sincer te admir, eu nu am copii, practic nu-mi tr. decat vointa sa invat pt. institut si parca tot nu pot, nu am incredere in mine. Imi tot spun ca acolo nu o sa intru si singurul examen pe care credeam ca-l pot trece vreodata este cel pe post
Dupa parerea mea (si a multor altora) grilele de drept de la ultimele 2 examene de INM (ianuarie si august 2011) au fost mai usoare decat cele de la ultimele 2 examene direct pe post (nov.2010 si nov 2011).
Dificultatea vine din existenta probei de rationament logic si din nelinistea cauzata de subiectivismul interviului de dupa. Din fericire, daca scoti peste 8 la grila de drept, nu prea mai ai cum sa pici sub locul 200. Dar trebuie sa iei peste 8 la grila de drept si sa faci minim 30 de puncte (parca) la rationament logic.
Julia79 a scris:
2 ani este extrem de mult cand ai copiii mici. Daca intru in vara la institut, ai mei copii, care atunci vor avea 4 ani, respectiv aproape 3 ani, la momentul absolvirii vor avea 6 si 5 ani. Numai cine are copii stie cat de repede cresc si cat de sensibili sunt la varsta asta - psihologic vorbind. Se schimba foarte mult, acumuleaza multe, se dezvolta repede. Risc ca atunci cand ma intorc acasa sa nu-i mai recunosc...
Ramane sa sper ca va fi doar 1 an de stat efectiv la cursuri. Al doilea - practica. Cam asa am inteles ca ar fi; se sta destul de putin in anul 2 in Buc.
Sunt de acord cu tine Julia, e prea mult si un an, dar 2 ....
Al meu al mic parea ca nu ma mai recunostea acum cand am lipsit 3 zile, dar cd o fi vorba de saptamani intregi ...
Cert e ca se va mai organiza pt cei cu vechime, sa asteptam sa vedem conditiile, ma tot gandesc si eu la INM, dar la fel de repede ma si razgandesc. E mult mai important zic eu sa oferi atentie si sa fii alaturi de copii atunci cd sunt mici, dc ar fi mai mari, poate ar fi alta situatie, desi inclin sa cred ca nici atunci lucrurile nu ar fi asa de simple.
pai eu am abia am facut un 6.95 la examenul pe post si tu imi spui de un 8 la INM? Nu cred ca pot, de fapt nu am incredere in mine ca as putea, ori plecand de la premiza ca nu voi reusi este clar ca nu am nicio sansa