marallaby a scris:
dati-mi voie sa fac o remarca asupra acestui examen...(luati in considerare ca am peste 7)
asta e unul din cele mai de rahat examene existente pe acest pamant...
argumentare....inclusiv la medicina, unde se stie ca este o facultate f grea, studentii care invata cad cu note de 8, 9 sau chiar 9,5...ma refer la rezidentiat...nu mai are rost sa insiruiesc alte si alte examene unde se pica cu note f mari...
dar la acele examene studentii au satisfactia ca au invatat si au luat note foarte mari, in pofida faptului ca au picat...
la acest examen (examenul in cauza), inveti enorm ca sa poti lua nota 6 si dupa aia te duci si-i spui cuiva, unui strain ca ai luat 6 si spune ca nu ai invatat nimic...sau nu te duce capul...cand tu stii ce sacrificii ai facut...
cand ma refer la faptul ca este un examen de rahat am in vedere ideea ca acest examen nu-ti ofera nici macar satisfactia propriilor convingeri despre tine...despre sacrificiile pe care le-ai facut.....pur si simplu e facut sa te umileasca...
accept mult mai bine ideea sa pic acest examen cu nota 9, avand in vedere ca ceilalti sunt mai buni decat mine...decat sa il iau cu 7,5...tinand cont de cat de mult am invatat...
poate e o ipocrizie...dar raman la convingerea ca acest examen este umilitor...probabil unii din comisie sunt frustrati...sau ii satisface ideea ca au facut niste subiecte f sofisticate si geniale....=D>
e mai nobil sa pici un om care a invatat, cu nota 9 decat sa il admiti cu nota maxima 8,5....e vorba de respect fata de munca lui...
sper ca cei din comisie sa citeasca aceste randuri...
felicitari! pentru nota, evident! :)
felicitari pentru postare! daca ma duc si-i spun cuiva ca sunt un bun avocat, care dau examen de admitere in magistratura si am picat cu o nota rusinoasa (cum mama naibii, de la an, la an, desi invat, imi scade nota??!!??) se va uita stramb la mine...dar stimatii magistrati (judecatori si procurori, de exemplu) fac ochii mari cand pun niste concluzii argumentate liber pe articole si cedo si ... toate...
la inceput, mi-am zis ca m-am dus cu pestii pe campie... ulterior mi-am revenit! era cazul! in anii trecuti au intrat unii care nu stiau ce inseamna "cratima"...dar, "nu-i dati domne', ca nu stie sa vorbeste" a trecut ca timp si vremuri...si, mi-am dat si eu seama ca acest examen se poate lua atunci cand esti robotel, stii pe de rost totul la orice ora, si nu e loc de nici un rationament...
NU VREAU SA SUPAR PE NIMENI! II FELICIT PE TOTI CEI CARE AU AVUT NERVI DE OTEL SA INVETE IN ACEST FEL, RITM...
problema mea este aceea ca, in instanta ma intalnesc cu magistrati(NOI) care, cu greu, pricep lucruri simple, care fractioneaza (doamne! pe vremea mea, nu exista asa ceva!) pronuntarile... si lungesc extrem de mult dosare ce se judeca "de urgenta, si cu precadere"...fratilor! A INNEBUNIT LUPUL!