avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare

Poate fi întabulat un imobil construit pe terenul altuia în baza unui contract de închiriere de 20 ani.Construcţia s-a făcut cu acordul proprietarului.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:31, 15 Noiembrie 2011
da, se poate intabula atat timp cat aveti acte de proprietate, schite cadastrale si toate taxele platite. daca aveti si acordul proprietarului toata procedura este mai facila.
teoretic in baza contractului de inchiriere dvs justificati o superficie asupra terenului si aveti drept de trecere pana la drumul public, totusi, daca registratorii de carte funciara nu va vor intabula dreptul de proprietate asupra casei (impreuna cu notarea implicita unui drept de superficie asupra terenului de sub casa) aveti varianta constituirii unei superficii si a unei servituti de trecere in mod conventional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)
Locuinta in curte comuna vasilesaioc vasilesaioc Buna ziua, In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor). Actrele de constructie sunt pe numele ... (vezi toată discuția)
Speta jramona jramona Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana. Mentionez ca imobilul era intabulat in ... (vezi toată discuția)