avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA

Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana. Mentionez ca imobilul era intabulat in cartea funciara pe numele fostului proprietar si avea un singur numar cadastral. Noului proprietar al terenului (in speta persoana juridica romana) i s-a refuzat intabularea dreptului de superficie pe motiv ca trebui sa intocmeasca o noua documentatie cadastrala.....si teoretic ar trebui sa i se acorde un nou nr. cadastral. Expertul cadastral a spus ca nu se poate intocmi dosar cadastral pentru superficie rezulta ca nu se poate intabula............. CERC VICIOS
ave,
inteleg ca imobilul intabulat pe numele fostului proprietar era in fapt numai terenul, constructia nefiind intabulata?! contractul de vnc teren nu este in forma autentica?! ...si apoi prin notar, solicitata intabularea noului proprietar societate comerciala?!
..inteleg ca problema care se pune este evidentierea in CF a constructiei, pentru ca apoi sa poata fi inscrisa sarcina superficiei?!
va rog detaliati speta, ori contactati resurse juridice in particular.
fortuna vis,
maximilian
zzaxro@yahoo.com
-------------------------------------
>Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana.

Atat constructia cat si terenul au fost intabulate pe numele fostului proprietar, iar atat vanzarea terenului cat si a constructiei au fost realizate prin acte sub forma autentica. Da s-a solicitat intabularea constructiei pe numele pers. straine cat si a terenului pe numele persoanei juridice romane.
>ave,
>inteleg ca imobilul intabulat pe numele fostului proprietar era in fapt numai terenul, constructia nefiind intabulata?! contractul de vnc teren nu este in forma autentica?! ...si apoi prin notar, solicitata intabularea noului proprietar societate comerciala?!
>..inteleg ca problema care se pune este evidentierea in CF a constructiei, pentru ca apoi sa poata fi inscrisa sarcina superficiei?!
>va rog detaliati speta, ori contactati resurse juridice in particular.
>fortuna vis,
>maximilian
>zzaxro@yahoo.com
>-------------------------------------
>>Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana.
Nu se va acorda un nou numar cadastral. Se va descompune imobilul - teren cu constructii - in : imobil teren fara constructie, cu numarul cadastral obtinut de vechiul proprietar /1 si imobilul casa + terenul de sub casa cu nr. obtinut de proprietar/2.
Se va inscrie astfel in Cartea funciara existenta dezmembrarea terenului in : teren liber si teren cu sarcina ( superficie ), facandu-se mentiunea in toate cele trei parti ale Cartii Funciare .

>Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana. Mentionez ca imobilul era intabulat in cartea funciara pe numele fostului proprietar si avea un singur numar cadastral. Noului proprietar al terenului (in speta persoana juridica romana) i s-a refuzat intabularea dreptului de superficie pe motiv ca trebui sa intocmeasca o noua documentatie cadastrala.....si teoretic ar trebui sa i se acorde un nou nr. cadastral. Expertul cadastral a spus ca nu se poate intocmi dosar cadastral pentru superficie rezulta ca nu se poate intabula............. CERC VICIOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat cu probleme looneytunx looneytunx Buna ziua. Lucrez la o firma de cadastru si m-am lovit de urmatoarea problema: - Proprietarul X1 si X2 (sot si sotie) detine teren cu doua constructii ... (vezi toată discuția)
Intabulare cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Poate fi întabulat un imobil construit pe terenul altuia în baza unui contract de închiriere de 20 ani.Construcţia s-a făcut cu acordul proprietarului. (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate fara act de vanzare-cumparare Elena-Valentina Matei Elena-Valentina Matei Buna ziua, Tatal meu detine un teren pe care vreau sa imi construiesc o casa. Detine cadastru si intabulare pentru acesta. Cum insa este in proces pentru o ... (vezi toată discuția)