avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Vechimea in munca pentru cei pensionati incadrati cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Vechimea in munca pentru cei pensionati incadrati cu program de 4 ore ?

Buna ziua ,
Intrebarea este simpla :
-Este obligatorie sa se acorde sporul de vechime la cei pensiunati cu limita de varsta , dar incadrati in munca cu program de 4 ore ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Mobilguard , utilizator 13:00, 15 Noiembrie 2011
Daca este vorba despre institutie de stat,pensionarii reincadrati ,indiferent de durata muncii,respectiv contract full time sau part time,primesc acest spor,in cazul lor,se ia in calcul la stabilrea transelor de vechime in munca in vederea acordarii sporului de vechime vechimea realizata integral inainte si dupa pensionare.
Daca este o firma privata,si acest aspect este reglementat printr-un contract colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/ramurii,sporul va fi primit si de catre pensionarii reangajati ,chiar daca presteaza pe baza unui contract part time,salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial bucurandu-se de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile,in cf. cu prevederile art.106,Codul Muncii.
Multumesc fumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime machis machis În cadrul unei unităţi se acordă spor de vechime pe diferite tranşe. Între 0 - 5 ani se acordă un spor de 5% Între 5 - 10 ani se acordă un spor de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - job part time ale75 ale75 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:am 38 de ani,si de 2 luni am inceput sa fac dializa.Am fost in concediu medical ... (vezi toată discuția)