avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se voteaza in adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se voteaza in adunarea generala?

In adunarea generala a asociatiei de proprietari se poate vota prin imputernicire? Sunt cativa vecini care nu pot fi prezenti la adunare si m-au rugat pe mine sa votez in locul lor. E posibil asta si in ce conditii?

Daca sunt mai multi membri in familie, ambii proprietari pe un apartament, de exemplu voteaza cu totii sau se voteaza cu cate un vot pentru fiecare apartament?
Am cautat in legea 230 si nu gasesc acestea.
Multumesc frumos..

.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:58, 30 Septembrie 2008
Va rog sa cititi art. 25 ,alin.1:,lit.a-e din Legea nr.230/2007.(www.fapr.ro)
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisăşi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie de imputernicire pentru participarea la sedinta asociatiei de proprietari? irinacristina irinacristina Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament impreuna cu parintii mei. Ni s-a comunicat in urma cu cateva zile ca astazi urmeaza sa aiba loc sedinta ... (vezi toată discuția)
Nelamumriri-art.43-47-h.g./1588/2007- Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Presedintele Asociatiei de proprietari sustine ca HG 1588/2007,sectiunea 4, ( art.43-47 ) NU .CONTINE TERMENUL DE \"SCARA\".Nefiind mentionat ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura elenaciuica68 elenaciuica68 Vreau sa aflu care este numarul minim de locatari care trebuie sa fie de acord cu incheierea unui nou contract pentru repartitoare de caldura. daca se poate ... (vezi toată discuția)