avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este nevoie de imputernicire pentru participarea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este nevoie de imputernicire pentru participarea la sedinta asociatiei de proprietari?

Buna ziua.
Locuiesc in Bucuresti intr-un apartament impreuna cu parintii mei. Ni s-a comunicat in urma cu cateva zile ca astazi urmeaza sa aiba loc sedinta asociatiei de proprietari si s-a specificat ca daca un proprietari nu poate veni la sedinta trebuie sa imputerniceasca pe cineva conform legii sa-l reprezinte la sedinta. Intrebarea mea este urmatoarea: daca tatal meu, care este proprietarul apartamentului nu poate merge la sedinta, eu , fiica lui, am obligatia sa duc la sedinta imputernicire de la tatal meu ca sa-l reprezint, desi sunt trecuta si eu la intretinere si la cheltuielile aferente? Va rog sa-mi spuneti si care lege spune acest lucru si daca exista.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 06:35, 30 Noiembrie 2016
Articolul 25 - Legea 230/2007
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;

Unii mai pretentiosi solicita ca imputernicirea sa fie notariala! Atata timp cat legea nu precizeaza cum trebuie sa fie se intelege ca suficienta o imputernicire simpla.

Presupun ca este vorba de Adunare Generala a asociatiei de proprietarri nu de sedinta.In cazul dvs. inputernicirea va da dreptul doar sa participati la adunare in locul tatalui dar puteti vota numai daca tatal este inscris in asociatie ca membru.Vedeti urmatoarele prevederi ale legii :Art.9 din Legea 230/2007 " Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa-si inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari" .Art.23 alin.2 "Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari" .Art.25 alin 2 "Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Cum se voteaza in adunarea generala? Dana Marin Dana Marin In adunarea generala a asociatiei de proprietari se poate vota prin imputernicire? Sunt cativa vecini care nu pot fi prezenti la adunare si m-au rugat pe mine ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura elenaciuica68 elenaciuica68 Vreau sa aflu care este numarul minim de locatari care trebuie sa fie de acord cu incheierea unui nou contract pentru repartitoare de caldura. daca se poate ... (vezi toată discuția)