avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua,
am urmatoarea speta: am avut un partaj succesoral-judiciar in care s-a dat o hotarare jud, def , irev si executorie, a fost impartit un teren de 32 m latime la strada in 3 loturi egale ca latime (pt trei categorii de mostenitori).Lotul 1 s-a si vandut deja,lotul 2 imi revine mie ( o suprafata de teren de 400 mp plus o casa cu trei camere si hol).Problema este caci, casa este partial pe lotul 3 cca 4 iar 1 metru este la mine pe lotul meu.Pe lotul 3 sunt 5 mostenitori ,si noi am fost pe lotul 2 tot 5 mostenitori dar fratii mei au renuntat si am facut un partaj voluntar in instanta si am ramas singurul most,am hot def si irev).De la 2 most de la lotul 3 am cumparat prin notar cota lor indiviza printr-o procura prin care imi vand cota lor si ma imputernicesc sa fac cadastrul si cartea funciara ca sa pot definitva contractul de vanzare cumparare. Ce pot face pe mai departe ?? Superficie ? Servitute ?? Pot cere ceilalti 3 accesiunea imobiliara ???
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 14:18, 14 Noiembrie 2011
nu se intelege prea bine asa cum descrieti. sa inteleg ca din mostenirea care a mai ramas, ati cumparat partile fratilor dvs si cateva parti - 2 din lotul lipit cu al dvs si au ramas 3 mostenitori care nu v-au vandut partile lor.
mai intai trebuie sa faceti iesirea din indiviziune. mare atentie ca pe lotul acela nu sunteti majoritar ca sa puteti cere atribuirea imobilului catre dvs si despagubirea mostenitorilor ramasi...asa ca porniti la drum neaparat cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 ... (vezi toată discuția)
Partajare teren agricol extravilan in instanta zet_alina zet_alina Este vorba de 1 ha teren agricol extravilan in zona Baicoi, cu cca. 17m deschidere la DN1 si cca. 600m adincime, detinut in indiviziune de 6 mostenitori, ... (vezi toată discuția)
Partaj dienusa dienusa in cadrul unui proces ce dureaza de 5 ani,un parat vrea sa faca cerere reconventionala(acuma)prin care cere partajul pe un TP,acesta se face dupa noul sau ... (vezi toată discuția)