Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. Angajatorul m-a acuzat de un furt - lucru pe care l-am dovedit ca nu e adevarat dar pentru a recunoaste ca eu am furat am fost amenintata ca ma muta de la locul de munca, ca ma da in judecata dar intr-un final nu s-a intamplat nimic pentru ca am demonstrat ca nu au dreptate si m-am tinut tare pe pozitie. Problema e ca nu vreau sa las asa avand in vedere faptul ca timp de o luna m-au persecutat si ameninta cu cele de mai sus si toata lumea din aceasta societate stie de aceste lucruri si clar imaginea mea a fost sifonata, ca sa zic asa. Vreau sa ii dau in judecata si va rog sa ma invatati cum sa procedez. Pot demonstra prin inscrisuri si martori toate cele spuse si zic ca am castig de cauza. Binenteles ca vreau sa cer daune pentru tot ce am indurat si sa isi ceara scuze in mod public.
Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii.
puteti incerca o actiune in pretentii pe dr.. cimun...asta va implica plata unei taxe jud de timbru la valoarea pretentiilor...
Dar castigul este pe masura, daca dv. aveti cu ce proba acele pretentii... ;)
Trebuie sa promovati o actiune pe dreptul comun in pretentii ... Art. 1349 din Codul Civil prevede:
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
.....
Calomnia
daescua
cum pot actiona in judecata pe cineva care imi distruge imaginea spunand lucruri neadevarate despre mine? in baza carui articol din codul civil sau noul cod ... (vezi toată discuția)
Daune morale
tzuku51
Ce conditii trebuie sa indeplinesc si in baza carui articol de lege pot solicita in instanta daume morale prntru calomnie?
Va multumesc. (vezi toată discuția)