avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... UNDE sa mi execute reparatia?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

UNDE sa mi execute reparatia?

Problema mea sa creat in sfarsitului August cind am dus leptopul copilului (ce am cumparat in Ungaria anul trecut deci si era inca sub garantie)la un servise din orasul Carei unde am cerut o desprafuire a aparatului,dar pe ghinionul meu am primit aparatul inapoi nefunctionand (nici chitanta nu am primit despre lucrarea efectuata).Domnul de la servise mi a cerut hartiile de garantie cu care a trimis aparatul in Ungaria cu speranta ca aia de acolo nu vor observa ce sa intamplat si vor repara in garantie,dar sa inselat si le repara numai contrcost shimband placa principala.Eu sunt de acord cu asta dar dansul sa razgandit ca numai in Cluj vrea sa le duca la reparat ce eu nu acept.Vreau sa stiu dac pot sa cer de la el repararea leptopului unde vreau eu,deci in Ungaria.

Multumesc atentia si astept un raspuns pe intrebarea mea!
Cel mai recent răspuns: 68toma68 , utilizator 15:59, 14 Noiembrie 2011
68toma68 a scris:

Problema mea sa creat in sfarsitului August cind am dus leptopul copilului (ce am cumparat in Ungaria anul trecut deci si era inca sub garantie)la un servise din orasul Carei unde am cerut o desprafuire a aparatului,dar pe ghinionul meu am primit aparatul inapoi nefunctionand (nici chitanta nu am primit despre lucrarea efectuata).Domnul de la servise mi a cerut hartiile de garantie cu care a trimis aparatul in Ungaria cu speranta ca aia de acolo nu vor observa ce sa intamplat si vor repara in garantie,dar sa inselat si le repara numai contrcost shimband placa principala.Eu sunt de acord cu asta dar dansul sa razgandit ca numai in Cluj vrea sa le duca la reparat ce eu nu acept.Vreau sa stiu dac pot sa cer de la el repararea leptopului unde vreau eu,deci in Ungaria.

Multumesc atentia si astept un raspuns pe intrebarea mea!

In momentul in care ati ales firma din Carei, trebuia sa stiti ca vi se anuleaza garantia deoarece interventiile pe produsele aflate in garantie se fac doar in cadrul service-urilor cu care au contract firmele care vand produsul. Acest lucru este prevazut si in documentele care insotesc produsul.
Faptul ca l-ati lasat si apoi luat fara un document care sa ateste predarea/primirea si respectiv costurile,il absolva de orice vina pe cel care a facut interventia de "desprafuire".
Efortul dumneavoastra va fi mai mare acum pentru ca trebuie sa platiti piesele ce vor fi schimbate si manopera.
Deci ziceti ca domnii ""meserias""nu aveau obligatiunea sa complecteze un document de primire/predare cind intra la reparat un aparat ,acesta obligatiune revine clientului
De obicei cand se vrea un cost mai mic al reparatiei se procedeaza asa.
Sau cand firma respectiva face putina evaziune fiscala :)

Daca nu cunosteati pe nimeni la firma respectiva, cum de ati avut curaj sa lasati laptopul acolo?
"Prostia si domnia se plateste"-sper ca sunt inca oameni cu buna vointa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs din garantie. stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu indicatii sau ce masuri sa fac. Situatia este urmatoarea: In data de 19.08.2014 am dus un leptop ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop ramynela ramynela Buna ziua.solicit a m-i se raspunde acestei cereri, pentru rezolvarea unei probleme aparute ulterior, legate de achizitionarea unui laptop in garantie model ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs in garantie t_ciprian t_ciprian Buna ziua, Am cerut catre Emag si DEPANERO, inlocuirea unui produs in garantie deoarece perioada in care nu a funtionat a depasit 10% din perioada de ... (vezi toată discuția)