avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract de munca

Lucrez in cadrul unei societăţi multinaţionale.
Am fost angajată în ianuarie 2011 pe o perioada determinata de 6 luni.
Dupa asta mi s-au mai facut 2 prelungiri de câte 3 luni fiecare.
Cei de la HR spun ca pot sa-mi facă câte prelungiri vor in termen de 36 de luni.
Din câte am citit în Codul Muncii, art. 82, alin. 4, înţeleg că ,,se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată". Eu asa înţeleg că mă aflu în această situaţie şi din ianuarie 2012, este obligatoriu un contract pe durată nedetermintă, dacă angajatorul mai doreşte să colaborăm.
Vă rog să-mi spuneţi, cine are drepate?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 09:21, 15 Noiembrie 2011
Aveti dreptate. Dupa trei contracte pe perioada determinata, succesive, sunt obligati sa incheie un contract cu perioada nedeterminata. Legea nu specifica cate luni trebuie sa aibe fiecare contract pe perioada determinata, singurul lucru ce impune este nr. maxim de luni admise - 36.
Eu sunt de parere ca multinationala are dreptate.
Textul de lege indicat de @soledad se refera la "incheierea de contracte de munca", nu la "prelungirea" unuia si aceluaisi contract de munca.
Soledad nu este in situatia incheierii de contracte succesive, cu nr.1, 2, si 3, ci in situatia prelungirii contractului 1.
Juridic, prelungirea este complet diferita de incheierea unui nou contract.

In vechiul cond, inainte de mai 2011, exista si o interdictie a prelungirii aceluiasi contract, pe langa cea de a incehia contracte succesive.
In luna mai, aceasta interdictie privind numarul de prelungiri posibile a fost abrogata.
lorelayold76 a scris:

Aveti dreptate. Dupa trei contracte pe perioada determinata, succesive, sunt obligati sa incheie un contract cu perioada nedeterminata. ....

Unde este prevazut acest lucru in Codul Muncii ? ...

art. 82 (3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

In textul de lege nu se prevede niciun numar maxim de prelungiri ....
freeelis a scris:

lorelayold76 a scris:

Aveti dreptate. Dupa trei contracte pe perioada determinata, succesive, sunt obligati sa incheie un contract cu perioada nedeterminata. ....

art. 82 (3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Concluzie: Se pot prelungi de câte 2 ori în limita a 36 luni pentru că am şi eu un caz. Mulţumesc.

MIRELAIONICA a scris:

freeelis a scris:

lorelayold76 a scris:

Concluzie: Se pot prelungi de câte 2 ori în limita a 36 luni pentru că am şi eu un caz. Mulţumesc.

De unde ati tras aceast concluzie? ... si care este textul de lege care prevede acest lucru?

Alte discuții în legătură

Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata...... Costin85 Costin85 La multi ani!!! Am si eu rugamintea sa ma sfatuiti sau sa -mi raspundeti la niste intrebari .... Am un contract de munca pe perioada determinata de 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata petrica_pascal petrica_pascal Cate contracte de munca individuale , pe cate o perioada de cate o luna fiecare , pot fi incheiate succesiv intre angajat si angajator ? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)