avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - pierdere drept de proprietate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - pierdere drept de proprietate?

Sunt casatorit din anul 2004. Am locuinta mea cumparata ianainte de casatorie (in anul 2000). Am un copil nascut in anul 2006. Toti trei (sotia, eu si copilul nosru) locuim in casa mea. Vreau sa divortez de sotie.
Ea ma ameninta ca daca divortez de ea o sa-mi ia casa. Motiveaza ca o sa ramana copilul la ea si eu voi fi cel care trebuie sa plece din casa pentru ca nu o sa mai am nici un drept dupa noul cod civil (zice ea)

Este posibil sa-mi pierd casa daca divortez, in conditiile in care aceasta casa este numai a mea(sunt unic proprietar). Cand am cumparat-o nici n-o cunosteam pe sotia mea.

Ce trebuie sa fac?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:47, 14 Noiembrie 2011
Sotia nu are nici un drept de proprietate asupra imobilului. Noul Cod Civil de fapt o dezavantajeaza , stabilind ca autoritatea parinteasca se exercita in comun (custodie comuna).
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu trebuie sa faceti nimic, casa este bunul Dvs. propriu, iar sotia nu are drept de proprietate.
Corect, sotia nu are drept de proprietate. Ar trebui sa contactati un avocat si sa porniti divortul daca asta va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori gabriela2013 gabriela2013 sunt in divort cu sotul meu . impreuna avem un apartament bun comun. avem o fetita de 4 ani . el a fost mai mult plecat nu la preocupat atat de mult cresterea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si pensie de intretinere minor manuela77 manuela77 Buna seara. Vreau sa depun la Judecatorie o cerere pentru a obtine custodia minorului si obligatia tatalui la plata pensiei de intretinere. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)