avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare

buna ziua. problema mea pe scurt este urmatoarea: vecinul a amenintat`o pe mama mea cu toporul ca ii va da in cap cainelui nostru, si noua, iar apoi cand am iesit si eu afara mi`a repetat aceleasi lucruri si mie, fluturand toporul prin aer. pe langa acestea a mai spus ca ne va taia tevile de apa, si alte amenintari de natura sa ne alarmeze. circumstantele agravante sunt ca era intr`o stare de ebrietate avansata (de obicei este asa), iar amenintarile au avut loc intr`o sura comuna pe timp de noapte. conform codului penal, am facut o plangere penala la politie pentru infractiunea de amenintare, intrebarea mea este : cum decurge de acum urmarirea penala? mai trebuie sa dau si alte declaratii? in cat timp se va decide urmarirea sau neurmarirea penala?si in ce conditii as putea sa ma constitui parte civila in aceasta situatie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabytza07 , utilizator 16:29, 14 Noiembrie 2011
va puteti constitui parte civila, in masura in care dovediti cauzarea unui prejudiciu prin acea infractiune...
constituirea o puteti face si in faza de urmarire penala,
urmarirea penala poate dura uneori ani de zile....
procedural, se va audia invinuitul, eventualii martori, etc..
dumneavoastra va puteti interesa oricand de stadiul dosarului mergand personal sau prin avocat la sectie ..
Daca ati formulat plangere penala,urmeaza a se desfasura etapele audierii,ocazie cu care aveti dreptul sa va sustineti si sa va provati punctul de vedere
Nu ati precizat prejudiciul cauzat pentru a fi intemeiata o eventuala constituire ca parte civila
Termenul de solutionare variaza,nu exista un termen limita,dar constientizati disproportia semnificativa intre bagajul de activitate existent la nivelul unei sectii de politie si presonalul redus
stiu ca el va nega toate acuzatiile pe care i le`am adus, in acest caz, cum as putea sa dovedesc ca ne`a amenintat, mama mea fiind singura martora. cu aceasta plangere singurul scop pe care il urmaresc este impiedicarea punerii in aplicare a amenintarilor, imi este frica pentru cainii mei, si familia mea, eu fiind mai mult plecata in strainatate. mentionez ca in trecut ne`a distrus o bordura de ciment, ceea ce demonstreaza ca este serios in ceea ce zice. amenintarile vin de ani de zile, si as dori sa se opreasca pentru linistea familiei mele..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare laszlozoltan laszlozoltan Suntem in proces cu un vecin,pt un teren,care dureaza de 2/5 ani,in tinpul acesta,el amenetindune de nenumarate ori,pe drum,strigand peste gard,promitind ca ne ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt parte vatamata intr-un dosar penal si am reclamat ... Lumyna Lumyna Buna ziua! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal si am reclamat trei infractiuni: amenintari cu moartea, abuz in serviciu si hartuire. Politia a facut un ... (vezi toată discuția)
Plangere vasilica.ghiuta vasilica.ghiuta Am fost \"vizitata\" de catre niste persoane care m-au amenintat ca-mi sechestreaza familia, ca ne violeaza si alte lucruri de genul asta. Totul se datoreaza ... (vezi toată discuția)