avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal si am reclamat ...

Buna ziua! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal si am reclamat trei infractiuni: amenintari cu moartea, abuz in serviciu si hartuire. Politia a facut un referat cu propunere de clasare insa s-au pronuntat doar pe o singura fapta, cea legata de amenintare bazandu-se doar pe declaratiile unor martori. De celelalte fapte nu au amintit si n-au spus nimic de niciuna dintre probele administrate. Procurorul si-a insusit punctul de vedere al politiei, deci i-o fost lene sa citeasca plangerea mea si sa studieze probele depuse, a fost convins doar de declaratiile verbale ale unor martori. Am contestat solutia in termenul de 20 de zile la prim-procuror insa n-am primit raspuns! sa fac plangere la judele de camera preliminara? trebuie sa depun aceleasi probe? am vreo sansa?? am uitat sa ma constitui si parte civila, e tarziu daca fac asta in solicitarea catre judele de camera? ce daune pot cere, exista vreo procedura aparte in cadrul actiunii penale pentru asa ceva? MULTUMESC!
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
Lumyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:35, 5 Octombrie 2022
Trebuie sa formulati plangere la instanta impotriva solutiei procurorului, sansele vi le poate spune un avocat numai dupa studierea dosarului. COnstituirea de parte civila o puteti face si ulterior, daca dosarul se va intoarce in urmarire penala.
multumesc pentru raspuns! imi cer scuze, acum am vazut raspunsul dv!

Madalina Pascu a scris:

Trebuie sa formulati plangere la instanta impotriva solutiei procurorului, sansele vi le poate spune un avocat numai dupa studierea dosarului. COnstituirea de parte civila o puteti face si ulterior, daca dosarul se va intoarce in urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apeluri cu numar privat ! ContSters327384 ContSters327384 BUna seara ! Sunt parte vatamata intr-un dosar penal , ( incadrat la art. 362 NCP+altele ) , si de cand a ajuns dosarul in judecata , primesc intr-una apeluri ... (vezi toată discuția)
Studiu dosar ca si parte vatamata. xuser xuser Pot sa am dreptul sa studiez un dosar penal aflat la parchet ca si parte vatamata, dar nesolutionat? Trebuie sa-mi motivez nevoia studierii acelui dosar? (vezi toată discuția)
Cod procedura penala - daca un martor a dat o declaratie mincinoasa, ... snipe1975 snipe1975 Cod Procedura Penala - daca un martor a dat o declaratie mincinoasa, mai pot fi luate in considerare declarariile ulterioare ale acestuia in cursaul cercetarii ... (vezi toată discuția)