avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somerul indemnizat este asigurat in sistemul public de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somerul indemnizat este asigurat in sistemul public de sanatate?

buna ziua,sunt insarcinata in 21 de sapt si sunt in somaj de la 1 iul 2011,azi am fost la medic sa cer un concediu med si a zis ca nu poate sa-mi dea ca am nevoie de adeverinta de la locul de munca ,eu de unde trebuie sa iau adev .daca sunt in somaj? va rog sa-mi spuneti eu am asigurare de gravida ca m-a intrebat doctorul si nu am stiut sa-i spun trebuie sa-mi fac asigurare sau sunt asigurata?
Evident, trebuie sa mergeti la CAS, acolo vi se va elibera adeverinta.
Medicul doreste o adeverinta de la CAS in care scrie ca sunteti asigurata. O prietena de a mea a patit la fel.
pt a primi Concediu medical, asa cum va zis medicul, trb sa duceti de la fostul loc de munca adeverinta cu zilele de CM din ultimele 12 luni; dupa ce primiti conc.med. neaparat sa mergeti la somaj sa-l inregistrati (dvs sau sotul, mama,etc) in 24 de ore de la eliberarea con. med.

de la somj o sa vi se ceara o adev. de la fostul loc de munca cu veniturile salariale din nov, probabil, si pana la incetarea contractului de munca (pt stabilirea Indemnizatiei de conc.med).

am fost intr-o situatie similara de curand si mi s-au cerut toate astea.

fostul angajator este obligat sa va dea adeverintele. prima solicitata este cea cu zilele de CM avute in ultimele 12 luni, necesara pt eliberarea CM, urmatoarea este cea cu venitul brut realizat necesara la AJOFM
buna ,am dus aceasta adeverinta la somaj deci poate sa-mi dea adeverinta ca sunt somera sa o duc la medic sa-mi dea con medical
Interventie moderator:
:rtfm:
garnita georgiana:

Fiind vorba de o continuare a discutiei nu trebuia sa deschideti un nou topic ci trebuia sa intrati tot pe acesta.

garnita georgiana a scris:
buna ziua,acea instiintare care trebuie sa o fac la ag de somaj este acelasi lucru cu declaratia pe propria raspundere nu?este o foaie care o dau impreuna cu con med sau trebuie facuta inainte cu 24 de ore este un format tip sau o scriu eu de mana ?
multumesc mult


1. Nu sunt acelasi lucru, mergeti la Agentia de Somaj unde vi se vor da formularele de completat.
2. Instiintarea Agentiei de Somaj despre concediul medical o faceti dvs. cu datele cerute.

Alte discuții în legătură

Beneficiez de concediu pentru cresterea copilului dupa somaj? garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,spuneti-mi beneficiez de ccc ,sunt in somaj de la data de 1 iul 2011 data probabila a nasterii este 3 apr 2012 ,fara concediu medical pt ca nu-mi da ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Care sunt conditiile pentru a beneficia de concediul de maternitate in timpul somajului, cu cat timp inainte de a naste se poate intra in acest ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate gabitzaa gabitzaa Buna ziua! sunt insarcinata in 15 saptamani si sunt in somaj ,as vrea sa intru in prenatal prin iunie inainte sa-mi expire somajul(31 iulie), dar doamna de la ... (vezi toată discuția)