avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... amortizare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

amortizare mijloace fixe

As vrea sa aflu care este perioada de amortizare a unui imobil cumparat pe cabinet.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:03, 15 Noiembrie 2011
Ne puteti preciza destinatia imobilului in cauza?
Cladirile administrative si cele cu destinatie de spatii de locuit se amortizeaza in principiu pe o durata cuprinsa intre 40-60 de ani din cate stiu, dar daca in discutie este un tip de cladire cu alta destinatie (in genul cladirilor comerciale pentru depozitare, etc), durata de amortizare poate fi diferita de cea pe care am mentionat-o. Pentru detalii privind incadrarea, va recomand sa consultati HG 2139/2004 pentru aprobarea catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare ale mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare.
Depinde ce cabinet aveti pentru ca in Codul fiscal avem:

ART. 24 Amortizarea fiscală
[...]
(16) Contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.

Deci, daca e cabinet medical, puteti inregistra pe cheltuieli intreaga valoare in momentul cumpararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare utilaje Felicia77 Felicia77 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)
Achizitie cabinet medical rodia rodia 1.Platile facute pt.achizitia unui cabinet medical se pot deduce integral sau se deduce numai amortizarea? 2.Care este perioada de amortizare ... (vezi toată discuția)
Incadreare in catalogul de mf iuli-ana iuli-ana Am cumparat o cladire P+M, construita din lemn, pentru sediu de firma, nu stiu unde sa o incadrez conform catalogului ca perioada de amortizare. Multumesc ... (vezi toată discuția)