Buna seara !
Am fost la Biroul de Carte Funciara Sector 1 in str. E.Carada pentru a face o cerere de eliberare copie releveu apartament in Bucuresti. Precizez ca nu sunt proprietarul imobilului. Mi s-a comunicat faptul ca doar proprietarul poate solicita acest lucru (conform unor reglementari recente din Codul Civil).
Eu stiam ca oricine poate solicita duplicat (fara acordul proprietarului) dupa acte aflate in arhiva de carte funciara sau extras informativ de carte funciara, insa nu stiu prin ce lege se specifica acest lucru. Va rog sa imi spuneti daca gresesc si exista reglementari recente care nu permit acest lucru.
Va multumesc.
art 883 NCC alin 1 teza 1 va ofera dreptul sa consultati CF fara a justifica un interes. Insa, obtinerea de xerocopii de pe actele ce stau la baza CF (documente, plan cadastral, etc) necesita justificarea unui interes, cf art 883 alin 1 teza 2.
multumesc pt raspunsuri.
Avand in vedere ca proprietarul este plecat din localitate cum pot proceda sa obtin schita apartamentului? Un notariat ar putea sa rezolve acest lucru, avand in vedere ca proprietarul mi-a comunicat nr. de carte funciara si nr. cadastral prin telefon ?