avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Se acorda ajutor de somj daca CIM a fost incheia pe durata determinata?
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 10:38, 20 Octombrie 2008
Astaerainteresul meu=D>
Merci va spun eu ce am rezolvat, peste 2 saptamani :D
Eu nu mai inteleg nimic:(.Am sunat la Oficiul de Somaj . si au spus ca daca contractul de munca este incheiat cu art 56 litj cu un an vechime nu beneficiez de somaj. Acesta treb sa fie inchis cu art 65 lit1, iar motivatia a fost ca somajul nu se mai acorda la cerere.
Daca acesta ese raspunsul dat de ALOFM, nu este corect si nici legal. Au dreptate in ceea ce priveste faptul ca somajul nu se acorda la cerere. Acesta se acorda daca sunt indeplinite cerintele legale.
Ar fi bine sa mergeti la ALOFM si sa discutati cu seful acestei institutii - s-ar putea ca functionarul respectiv sa nu fi stiut ce spune legea.
monii a scris:

Eu nu mai inteleg nimic:(.Am sunat la Oficiul de Somaj . si au spus ca daca contractul de munca este incheiat cu art 56 litj cu un an vechime nu beneficiez de somaj. Acesta treb sa fie inchis cu art 65 lit1, iar motivatia a fost ca somajul nu se mai acorda la cerere.

Incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare, da dreptul salariatului de a beneficia de somaj (art.5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002)

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Somaj crsr crsr buna ziua, sunt agent vanzari cu contract pe 3luni, acesta prelunginduse de 4 ori, totalizand 15 luni lucrate. de curand , am fost anuntat ca nu se mai ... (vezi toată discuția)
Gravida imi expira cim andreea_munteanu andreea_munteanu Buna seara, Sunt insarcinata in 23 saptamani, la data de 1 iulie pot intra in concediu prenatal, dar problema este ca imi expira CIM la data de 16 iulie. ... (vezi toată discuția)