avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Cine și cum se poate contesta o lege pe motiv de ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Cine și cum se poate contesta o lege pe motiv de neconstituționalitate?

Bună seara,

Cred că întrebarea mea este mai de grabă ciudată, dar cine și cum se poate contesta o lege pe motiv de neconstituționalitate?

Adică, pentru a contesta o lege, este nevoie de un partid sau de un cetățean? Și cum trebuie formulată contestația?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:51, 14 Noiembrie 2011
Exceptia de neconstitutionalitate poate fi ridicata in fata instantelor judecatoresti sau a celor de arbitraj comercial, precum si direct in fata Curtii Constitutionale, in ultimul caz doar de catre Avocatul Poporului.
Daca nu aveti nici un proces pe rol puteti merge la Avocatul Poporului si sa depuneti cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod atacare articol de lege ca fiind neconstitutional adiadiadi adiadiadi Buna seara , Cum trebuie procedat pentru atacarea unui articol de lege ca fiind neconstitutional ? Se inainteaza petitie conform Legii 554/2004 si ... (vezi toată discuția)
Functionar public Neacsu Liana Andreea Neacsu Liana Andreea buna ziua. am avut calitatea de functionar public dar datorită unei condamnari cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite, conform art. 98 lit.f din ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei legi la ccr adrian-farcas adrian-farcas Buna seara Ca un simplu cetatean si angajat al statului, altul decat cel sanitar sau educational, pot ataca la CCR legea privind majorarea salariala ... (vezi toată discuția)