avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... functionar public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

functionar public

buna ziua. am avut calitatea de functionar public dar datorită unei condamnari cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite, conform art. 98 lit.f din Legea 188/1999, mi-au incetat de drept raporturile de serviciu.
perioada de pedeapsă a trecut și a intervenit reabilitarea de drept, deci nu mai am cazier judiciar și nu am nici cazier administrativ(conf. lg.188/1999).
am depus dosar pentru a participa la un concurs pe o functie publică intr-o instituție, întrucât la art.54 lit.h din legea 188/1999, in forma pe care o studiasem la un moment dat spunea că „h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;” si constat cu stupoare că nu pot fi admis întrucât lit. h s-a modificat, eliminându-se expresia „cu exceptia situației în care a intervenit reabilitatrea”.
Întrebarea mea este cum poate fi constituțional un astfel de articol care îti ingrădeste dreptul de a profesa și de a fi funcționar public dacă ai fost reabilitat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 8 Aprilie 2017
Numai prin invocare exceptiei de neconstitutionalitate intr-un proces aflat pe rolul unei instante de judecata.
fara un proces se poate ridica aceasta exceptie si unde?
si din experienta dumneavoastră puteti sa imi spuneti daca exista o cale legala sa fiu admis?
Excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată:
- de către părţile unui litigiu;

- din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial;

- de procuror, în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă;

- de Avocatul Poporului, direct.


Curtea Constituţională poate fi sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate doar de către instanţa de judecată sau de arbitraj comercial în faţa căreia s-a invocat excepţia de neconstituţionalitate sau direct, de către Avocatul Poporului.

Prin urmare, puteti sa va adresati Avocatului Poporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea deciziei ccr nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 As dori o interpretare a urmatorului paragraf din monitorul oficial nr.0110 din 11 februarie 2011 \"Decizia nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 referitoare la ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare se poate inceta contractul de munca mihaela_982 mihaela_982 Sunt functionar public - secretar de primarie - si am fost condamnat cu suspenadre la executarea perepsei complementare din art 64 si anume : a) dreptul de ... (vezi toată discuția)