as dori sa stiu prin ce procedura se poate ajunge ca sotul meu sa plateasca LUNAR pensia de intretinere(acum plateste de aproximativ 1 an ,astfel:1 luna -2 pauza si apoi 1 luna apoi 2 pauza (suma este infima de 200 ron pt 2 copii majori-unul student unul elev )In urma hotararii jud. s-a convenit ca firma inde lucreaza sa platesca pensia ,dar faptul ca firma ii plateste salariul lunar de 1200 ron(pe carte doar 650)pt ca asa este la romani,nu inteleg de ce nu plateste si pensia de intretinere,......va rog sa-mi spune-ti ce ar trebui sa fac,cui sa ma adresez....
Va multumesc anticipat!
pensia de intretinere se plateste in baza unei sentinte judecatoresti si daca aveti aceasta sentinta, puteti sa apelati la un executor pentru a o pune in executare.
In ce sens ,,s-a convenit ca firma unde lucreaza sa plateasca pensia''? A existat o ordonanta de infiintare a popririi trimisa de catre instanta angajatorului? Daca da, angajatorul este obligat sa retina si sa vireze suma lunar. In situatia in care angajatorul nu se achita de aceasta obligatie, puteti solicita in instanta validarea popririi si amendarea tertului
poprit.
In situatia in care nu a existat o ordaonanta de infiintare a popririi, ci doar o intelegere intre dv si fostul sot, depuneti o cerere la instanta care a pronuntat hotararea prin care solicitati infiintarea popririi.
Poprire
gana
s-a dispus infiintarea popririi de catre instanta de fond, din oficiu, pentru plata pensiei de intretinere.
intrebare: daca plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Validare poprire
victoriada
Am o prietena care a divortat. A obtinut la C-lung o sentinta prin care se dispune divortul si plata pensiei de intretinere, dar fara a mentiona retinerea ... (vezi toată discuția)