avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... azil de batrani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

azil de batrani

buna, va rog frumos sa-mi dati un raspuns. Mama se afla in camin de batrani internata deoarece necesita supraveghere medicala continua fiindca sufera de Alzaimer, este bolnava cu inima si nu poate merge singura (fara sprijin) in urma unui accident vascular cerebral din care a ramas cu semipareza stanga. Eu am internat-o in camin si am semnat un act in urma cu 7 luni. Ea traieste datorita dializei si a 20 pastile ce ia in fiecare zi.
De cateva zile nu mai judeca, a devenit agresiva si vrea sa plece acasa cu orice pret. Eu sunt singura fiica si locuiesc departe de ea la cca 5000km. Nu pot sa-i execut ordinul deoarece ea are o casa fara conditiile indispensabile de locuit. M-a amenintat ca daca nu o duc acasa intr-o saptamana ea suna o ruda de-a ei sa vina sa o ia de acolo si sa o duca acasa. Intrebarea mea la care va rog sa-mi raspundeti este: poate acea ruda sa o externeze din acel camin fara consimtamantul meu? Legea e de partea mea in aceasta situatie? multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
viola, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:06, 14 Noiembrie 2011
Eu nu cred ca aceea ruda poate sa o ia pe mama dvs din spital.Nu ar fi rau sa anuntati pe fax spitalul ca exista anumite persoane care vor sa o externeze pe mama dvs din spital fara acordul dvs.Cautati fax-ul spitalului pe net si trimiteti-le o cerere in acest sens.Trebuia atunci cand ati fost in tara sa solictati sa -i fie numit un curatore cu atat mai mult cu cat ea nu mai poate sa-si apere interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi primita in apartament mama/bunica/soacra in urma unui avc? mo20nik mo20nik Buna ziua, In martie anul curent nora surorii mele mai mari (M) a sunat-o pe cealalta sora a mea (R) sa-i spuna ca buni a cazut in baie si sa vina sa o ajute ... (vezi toată discuția)