avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Telefon din arestul politiei. Va rog sa-mi raspundeti.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Telefon din arestul politiei. Va rog sa-mi raspundeti.

Buna seara,
Am un prieten care se afla in arestul politiei pentru 29 de zile. I-a fost dusa cartela de telefon public, dar nu a sunat. Stie cineva daca exista reguli in aceasta privinta, restrictii sau un interval orar in care poate suna. Despre vizita cunosc regulile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:45, 14 Noiembrie 2011
Din ceea ce stiu eu, pe perioada arestului preventiv nu are voie sa dea telefon. Dar poate va raspunde si va ajuta un coleg avocat, care sigur este mai documentat decat mine. :)

Aici puteti citi "Ordinul privind durata si periodicitatea vizitelor, greutatea si numarul pachetelor, precum si categoriile de bunuri ce pot fi primite, pastrate si folosite de persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate, ordin nr. 3042/2007", care cuprinde si lista obiectelor interzise a fi primite de un arestat. Printre ele se numara si cartele telefonica.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Are dreptul sa isi sune avocatul, familia, etc. dar trebuie sa isi cumpere cartele din incinta unitatii. Unele penitenciare nu au telefoane publice de la Romtelecom ci de la alti furnizori.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon in arest preventiv ina_ina_ina ina_ina_ina Buna ziua. Cui ar trebui sa ne adresam sau cine e in masura sa vorbeasca cu cei de la sectiile de arest preventiv si sa-i roage sa schimbe modalitatea de ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv dorian22 dorian22 buna ziua la toata lumea...cu o intrebare va deranjez: poti sa suni din arest preventiv,ai aceasta libertate sa poti suna in romania sau strainatate? si daca ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv-drepturi,etc joynt2002 joynt2002 Buna seara,am o mare problema.Prietenul meu cel mai bun a fost arestat si nu stiu cum sa fac sa il pot vizita,eventual sa ii dau un pachet ceva dar as dori sa ... (vezi toată discuția)