avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minora in varsta de 14 ani a fost violata de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minora in varsta de 14 ani a fost violata de catre tatal patern.

fetita a fost violata de patru ori in luna mai de catre tatal patern.trebue sa spun ca in urma divortului fetita a fost incredintata tatalui,si baiatul mamei.in ultimile luni fetita ma ruga sa merg sa o iau de la tatal ei si sa o iert ca a ales sa stea cu tatal(motivul)? sperand sa ne impacam si sa fim toti o familie .eu muncesc si sunt rezidenta in alta tara.la insistentele fetitei am mers in romania si am mers la fostul sot acasa si iam spus ca fetita mia cerut sa merg sa o iau fiindca sa decis sa stea cu mine si cu fratele ei.la inceput nu a vrut dar fetita a inceput sa planga si sa spuna ca daca nu o lasa spune tot ce ia facut.atunci ia spus sa plece si satea cu cine vrea.dupa ce am luat fetita la mine acasa am inceput si procesul de reancredintare,mergand impreuna cu fetita la avocat .la doua zile dupa ce am luato mia marturisit ca tatal a violato in luna mai dar ia fost frica sa miarga la politie fiindca o ameninta ca o omoara daca spune ceva.va rog ce sa fac cum poate fi pedepsit pentru raul care la facut fiicei mele?
Cel mai recent răspuns: codreamaria , utilizator 22:33, 17 Noiembrie 2011
Ati verificat la un medic specialist ceea ce v-a impartasit fiica Dvs.? :(
Mergeti la IML cu fetita pentru a se realiza un control medical. Daca legistii vor constata ca minora a fost abuzata sexual puteti depune plangere la politie pentru incest si viol asupra minorei.


Art. 202
Corupţia sexuală
Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când actele prevăzute în alin. 1 se săvârşesc în cadrul familiei, pedeapsa este închisoarea de la unu la 7 ani.


Dacă faptele prevăzute în alin. 1 şi 2 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei se majorează cu 2 ani.

Ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Art. 203
Incestul
Raportul sexual între rude în linie directă sau între fraţi şi surori se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Art. 197
Violul
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă:

a) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună;

b) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau în tratamentul făptuitorului;

b1) victima este membru al familiei;


c) s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Pedeapsa este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Art. 198
Actul sexual cu un minor
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15–18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
va multumesc pentru raspuns.mai am o intrebare au trecut 7 luni de la intamplarea faptului nu este prea tarziu?
Fomulati plangere la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, pentru savarsirea infractiunii prev. de art 197 al.1,2 lit. b si b indice 1 c.pen. rap. art.203 c.pen.
Expertiza medico-legala a minorei in urma careia se va intocmi raportul de expertiza , poate fi efectuata la SML (Serviciul de Medicina Legala ) numai pe baza ordonantei organelor de cercetare penala.
De asemenea, solicitati la DGASPC consilierea psihologica a minorei si apoi intocmirea unui raport de evaluare al acesteia.
Daca se confirma savarsirea infractiunilor asupa minorei, tatal poate fi decazut din drepturile parintesti, iar dvs. puteti obtine ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de dvs.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin fara acordul parintelui ce are copilul in incredintare codreamaria codreamaria buna ziua!fetita mea a implinit 14 in iulie 2011.din cauz ca tatal nu a venit sa semneze fetita fiind incredintata lui in urma divortului nu am facut ... (vezi toată discuția)
Program de vizita mmary mmary Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot sa fac daca tatal nu respecta programul de vizita, o tine intentionat mai mult, mentionez ca minora are 3 ani?As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor si stabilire in italia elenazahiu elenazahiu Am uitat sa specific ca am incercat sa discut cu tatal copilei ....despre faptul ca fetita nu trebuie sa simta ca noi nu ne intelegem si sa gasim o cale de ... (vezi toată discuția)