avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cel care emite o decizie de pensie poate sa o si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cel care emite o decizie de pensie poate sa o si revoce?

M-am pensionat pt limita de varsta incepand cu data de 1 mai 2011. Am primit decizia de pensionare si drepturile de pensie doar incepand cu luna oct 2011. Pentru drepturile restante, telefonic mi s-a comunicat ca "exista niste probleme la dosarul de pensie legate de grupa de munca si dosarul a fost retrimis la metodologie" (ce o insemna...nu stiu).
Ma pot astepta ca decizia sa fie revocata de acelasi organ care a si emis-o? Este posibil ca dupa 7 luni de "pensionare" sa fiu rechemata la serviciu?
Va multumesc pt rabdare!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:01, 16 Noiembrie 2011
popacarmen a scris:
Ma pot astepta ca decizia sa fie revocata de acelasi organ care a si emis-o? Este posibil ca dupa 7 luni de "pensionare" sa fiu rechemata la serviciu?

Nu, in niciun caz nu puteti pierde calitatea de pensionar. Decizia de pensie putea fi anulata numai la cererea dvs., in termen de 30 de zile de la comunicare.

Emiterea unei noi decizii de pensie, lucru care se intampla frecvent, nu echivaleaza cu pierderea calitatii de pensionar. Veti ramane beneficiar de pensie pentru limita de varsta din 1 mai 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - perioada lucrata in grupa de munca nevalorificata ioann ioann tatal meu, Precup Ioan, nascut in 28/02/1938, este pensionar din anul 1994, la limita de varsta, cu o vechime completa . Are 37 ani vechime din care 18 ani si ... (vezi toată discuția)
Aplicarea deciziei comunicate de pensionare la limita de varsta Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In 2012 am iesit la pensie anticipata partial (penalizata).La implinirea varstei legale, in iulie 2013 am facut cerere (desi nu era necesar conf. legii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de pensie la 1 ... Dragnea Cateluța Dragnea Cateluța Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de pensie la 1 septembrie ce trebuie să fac nu am primit decizia trebuie să încetez activitatea pt a mi ... (vezi toată discuția)