avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de pensie la 1 ...

Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de pensie la 1 septembrie ce trebuie să fac nu am primit decizia trebuie să încetez activitatea pt a mi calcula și mie dosarul de pensionare... mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:21, 18 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , pensia se calculeaza fara a fi nevoie sa incetati activitatea . Va trebui sa primiti decizia prin posta . E cam trecut termenul in care trebuia emisa , dar precis ati auzit din media ca au probleme cu programul informatic . Presedintele CNPP spunea , in urma cu cateva zile la un post TV , ca au remediat problemele si au inceput sa emita deciziile pentru noii pensionari , doar ca s-au adunat foarte multe . Va trebui sa va inarmati cu rabdare …
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator
Despre ce pensie este vorba?
Limită de vârstă...
Daca e pensie de limita de varsta cu reducerea varstei ( pentru grupe , handicap , etc. ) , e in regula sa ramaneti angajata pana la comunicarea deciziei . Daca ati implinit varsta standard ( cea din anexa 5 a Legii 360/2023 ) , si aveti minim 15 ani contributivi , angajatorul dvs. trebuia sa va inchida CIM , asa cum spune Codul Muncii - “ de drept “ , la data implinirii acestei varste . Eventual , putea sa inchida CIM vechi si sa incheie unul nou . Altminteri , incalca legea .
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dupa repetate deplasari la casa de pensii, dupa nenumarate ... lidia01 lidia01 Buna ziua, dupa repetate deplasari la casa de pensii, dupa nenumarate mail-uri trimise, in continuare ma aflu fara decizia de recalculare cf. Legii 360/2023. ... (vezi toată discuția)
Puncte de stabilitate pentru pensie anticipata partiala koronna koronna Buna ziua, In anul 2021 am depus dosarul pentru pensie anticipata partiala. Pensia calculata a fost foarte mica, nu m-am incadrat in termenul legal pentru a ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept cim Alexandru_D. Alexandru_D. Buna ziua. Prin coroborarea dispozitiilor art. 56, alin . (1), lit. c) din Codul Muncii cu dispozitiile art. 93, alin. (7) din Legea 360/2023, CIM inceteaza de ... (vezi toată discuția)