Bună ziua știe cineva dacă am depus dosarul de pensie la 1 septembrie ce trebuie să fac nu am primit decizia trebuie să încetez activitatea pt a mi calcula și mie dosarul de pensionare... mulțumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu , pensia se calculeaza fara a fi nevoie sa incetati activitatea . Va trebui sa primiti decizia prin posta . E cam trecut termenul in care trebuia emisa , dar precis ati auzit din media ca au probleme cu programul informatic . Presedintele CNPP spunea , in urma cu cateva zile la un post TV , ca au remediat problemele si au inceput sa emita deciziile pentru noii pensionari , doar ca s-au adunat foarte multe . Va trebui sa va inarmati cu rabdare …
Daca e pensie de limita de varsta cu reducerea varstei ( pentru grupe , handicap , etc. ) , e in regula sa ramaneti angajata pana la comunicarea deciziei . Daca ati implinit varsta standard ( cea din anexa 5 a Legii 360/2023 ) , si aveti minim 15 ani contributivi , angajatorul dvs. trebuia sa va inchida CIM , asa cum spune Codul Muncii - “ de drept “ , la data implinirii acestei varste . Eventual , putea sa inchida CIM vechi si sa incheie unul nou . Altminteri , incalca legea .