avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de folosire al spatiilor comune ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de folosire al spatiilor comune ale asociatiilor de propietari

as dori un sfat pentru rezolvarea unei probleme aparute in cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte.in scara blocului unde locuiesc exista o uscatorie unde administratorul are un birou dar si unde depozitam diverse lucruri. in primavara acestui an s-au facut noi alegeri pentru presedinte si administrator. noua conducere a asociatiei de proprietari fara sa consulte pe cineva nu ne mai lasa sa ne depozitam acolo lucrurile motivind ca acel spatiu este numai pentru birou. ce trebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 11:43, 15 Noiembrie 2011
puteti sa va adresati instantei, dar probabil veti primi termen peste macar 6 luni.
puteti de asemenea sa solicitati convocarea unei adunari generale a locatarilor in care sa puneti pe ordinea de zi votarea destinatiei uscatorului. locatarii de pe scara voteaza in majoritate simpla folosirea uscatorului ca birou si ca spatiu de depozitare comun, si problema se rezolva. daca sunteti nemultumit cereti convocarea unei adunari generale in care sa puneti pe ordinea de zi schimbarea administratorului si a presedintelui.
trebuie sa intelegeti ca dreptul de proprietate asupra uscatorului apartine in cote indivize tuturor proprietarilor de apartamente din scara respectiva, astfel si dreptul de folosinta asupra uscatorului apartine in aceleasi cote locatarilor, astfel puteti dispune de acest uscator dupa cum credeti de cuviinta, si astfel ca un administrator nu va poate impune (decat in mod abuziv) cum sa folositi uscatorul. Administratorul actioneaza legal numai in executarea hotararilor luate de membrii asociatiei, nu are dreptul de a lua initativa in schimbarea destinatiei de folosinta a unui bun care va apartine, fara acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de ... FlorinaRamona FlorinaRamona Buna ziua! Locuiesc la etajul 8, iar deasupra sunt 3 camere de depozitare/uscatorii. Pe una a pus monopol administratora, pe una o familie, iar in cealalta ... (vezi toată discuția)
Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)