Buna ziua
Am conceput o contestatie a unei decizii.. Va rog sa ma ajutati sa-i dau forma finala.
Pot depune ca anexe Referatul inaintat Conducerii CHEMGAS cu privire la exprimarea observatiilor referitoare la modificarea felului muncii si sesizarea catre ITM ?
Daca doriti si Decizia, mi-o solicitati sau o gasiti in topcurile deschise de mine
Multumesc.
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata, ANGHEL CORNELIA, domiciliată in Slobozia, bd-ul Matei Basarab, bloc MB5, scara A, etaj I, ap.3, judetul Ialomita,
Depun prezenta
CONTESTATIE
IMPOTRIVA DECIZIEI DE MODIFICARE UNILATERALA A CONTRACTULUI INDIVIDUALA DE MUNCA nr.290 din 10.11.2011,emisa de S.C CHEMGAS HOLDING CORPORATION S.R.L. cu sediul in Slobozia , sos.Calarasi , km4, judetul Ialomita,
prin care, mi s-a modificat activitatea, si anume atributiile functiei de sef Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta din cadrul societatii comerciale CHEMGAS HOLDING CORPORATION S.R.L, prin intocmirea unei noi fise post diferita de cea detinuta in momentul reintegrarii in functie potrivit Hotararii judecatoresti nr......... Prin urmare, s-a produs o modificare unilaterala a clauzei contractului individual de munca privind felul muncii
Cer anularea aceste decizii si reintegrarea in functia avuta anterior emiterii acestei decizii.
De asemenea, potrivit art. 274 din Codul procedura civila, cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.
MOTIVELE CONTESTATIEI
In fapt, din data de 26.10.2010 am fost angajata la Societatea comerciala CHEMGAS HOLDING CORPORATION S.R.L. in functia de sef in cadrul Serviciului Privat pentru Situatii de Urgenta si mi-am desfasurat aceasta activitate pana la data de 05.07.2011, cand mi s-a comunicat decizia cu nr.158 din 01.07.2011 prin care mi s-a modificat unilateral functia si locul muncii, pentru motiv nespecificat, nefiind deasemenea, specificat articolul din Codul muncii in temeiul caruia a fost dispusa masura.
In urma actionarii in instanta a angajatorului , conform sentintei judecatoresti nr......, in data de 01.11.2011 am fost reintegrata in functie si am revenit la locul de munca , desfasurandu-mi activitatea conform atributiunilor prevazute in ultima fisa post valabila, pana la data de 09.11.2011, cand mi s-a comunicat Decizia nr.290 din 10.11.2011.
Prin aceasta, eram obligata sa-mi desfasor activitatea potrivit atributiunilor prevazute intr-o noua fisa post, anexata acestei decizii, care modifica cu totul autoritatea postului prin atributiuni nespecifice functiei detinute. Astfel, cu toate ca functia a pastrat aceeasi denumire, cea de sef serviciu, atributiile stabilite prin noua fisa a postului – care este anexa la contractul individual de munca, au o alta natura si corespund, în fapt, unei functii cu un alt specific, respectiv de executie, nu de conducere,(ex.: nu mai raspund de activitatea personalului din subordine) , deci, a avut loc o modificare a unui element al contractului individual de munca si anume felul muncii.
In acest caz se impunea, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, informarea si obtinerea acordului meu (care nu au existat) si încheierea unui act aditional la contractul individual de munca.
Prin urmare, s-a produs o modificare unilaterala a clauzei privind felul muncii pentru motiv nespecificat, nefiind deasemenea, specificat articolul din Codul muncii in temeiul caruia a fost dispusa masura.
Consider ca aceasta masura este nelegala si netemeinica, pentru urmatoarele motive:
1. Potrivit art.41 alin.1 Codul Muncii aprobat prin Legea nr.53 din 2003 actualizata cu Legea 40/2011 , „contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor”. In acest sens, angajatorul nu poate modifica definitiv felul muncii decât cu acordul salariatului, prin intocmirea unui act aditional la contract care sa fie semnat de ambele parti.
2. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a contractului individual de munca numai in cazurile urmatoare, prevazute de acelasi Cod al muncii:
„Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de Codul Muncii” – art.48 ;
Ori , angajatorul nu se afla in niciuna dintre exceptiile prevazute de art. 48 din Codul Muncii aprobat prin Legea nr.53 din 2003 actualizata cu Legea 40/2011 , prin care putea emite unilateral decizia de modificare a contractului individual de munca, prin modificarea felului muncii urmare a schimbarii atributiunilor prevazute in fisa postului detinuta ca urmare a reintegrarii in functie.
In drept, imi intemeiez contestatia pe dispozitiile Codul muncii actualizat, potrivit prevederilor art.281 din acest cod.
Inteleg sa aduc in dovedirea celor expuse de mine proba cu acte pe care le anexez, prezentei contestatii si anume:
- O copie a Deciziei nr.290 din 10.11.2011 privind modificarea functiei si locului muncii;
- O copie a Contactului individual de munca nr. 6416 din 26.10.2010;
- O copie a Fisei post sef serviciu pPrivat Situatii de Urgenta anexata Deciziei nr.290 din 10.11.2011
- O copie Fisa post sef serviciu Privat Situatii de Urgenta cod FP-092/31.01.2011
In consecinta, cer admiterea contestatiei, anularea deciziei si reincadrarea in functia avuta anterior, precum si cheltuieli de judecata.
Depun contestatia in dublu exemplar, un exemplar pentru a fi comunicat si angajatorului.
Contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar, conform art. 270 din Codul muncii.
Data depunerii:
Semnatura:
DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI IALOMITA