Potrivit unui modele de contestatie oferit de unul din consultantii solicitati la discutii, am formulat o CONTESTATIE pe care o postez aici.
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnata, ..................domiciliată in ..................
Depun prezenta
CONTESTATIE
IMPOTRIVA DECIZIEI DE MODIFICARE UNILATERALA A CONTRACTULUI INDIVIDUALA DE MUNCA nr..... din 01.07.2011,emisa de S.C............................. cu sediul ............................
prin care, mi s-a modificat functia si locul muncii si anume, sef Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta pe care eram incadrata in cadrul Societatii comerciale......................................................................................., in functia de inspector protectia civila cu atributiuni de cadru tehnic domeniul apararii impotriva incendiilor in cadrul unui compartiment de Protectia civila incepand cu data de 01.07.2011.
Cer anularea aceste decizii si reintegrarea in functia avuta anterior emiterii acestei decizii.
De asemenea, potrivit art. 274 din Codul procedura civila, cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielile de judecata pe care le voi face cu acest proces.
MOTIVELE CONTESTATIEI
In fapt, din data de 26.10.2010 am fost angajata la Societatea comerciala.................................,.in functia de sef Serviciu Privat pentru Situatii de Urgenta si mi-am desfasurat aceasta activitate pana la data de 05.07.2011, cand mi s-a comunicat decizia cu nr...... din 01.07.2011 prin care mi s-a modificat unilateral functia si locul muncii, pentru motiv nespecificat, articolul din Codul muncii in temeiul caruia a fost dispusa masura nefiind deasemenea specificat.
Consider ca aceasta masura este nelegala si netemeinica, pentru urmatoarele motive:
1. Potrivit art.41 alin.1 Codul Muncii aprobat prin Legea nr.53 din 2003 actualizata cu Legea 40/2011 , „contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor”. In acest sens, angajatorul nu poate modifica definitiv felul muncii decât cu acordul salariatului.
2. Prin exceptie este posibila modificarea unilaterala a contractului individual de munca numai in cazurile urmatoare, prevazute de acelasi Cod al muncii:
a. „locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca” - art. 42 (1) ;
b. „Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de Codul Muncii” – art.48 ;
Ori , angajatorul nu se afla in niciuna dintre exceptiile prevazute de art.42 (1) si art. 48 din Codul Muncii aprobat prin Legea nr.53 din 2003 actualizata cu Legea 40/2011 , prin care putea emite unilateral decizia de modificare a contractului individual de munca prin schimbarea functiei pe care am detinut-o si a locului de munca.
In drept, imi intemeiez contestatia pe dispozitiile legale din Codul muncii.
Inteleg sa aduc in dovedirea celor expuse de mine proba cu acte pe care le anexez, prezentei contestatii.
In consecinta, cer admiterea contestatiei, anularea deciziei si reincadrarea in functia avuta anterior, precum si cheltuieli de judecata.
Depun contestatia in dublu exemplar, un exemplar pentru a fi comunicat si angajatorului.
Contestatia este scutita de taxa judiciara de timbru si de timbru judiciar, conform art. 270 din Codul muncii.
Data depunerii............ Semnatura............
DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI .................
Pentru a-i da forma finala pentru prezentare la Tribunal, am urmatoarele rugaminti:
1. Daca sunt observatii (privind completari, modificari, etc.), le astept;
2. Trebuie sa specific denumirea actelor pe care le atasez contestatiei (acolo unde specific acest lucru)? De exemplu : copie CIM, copie decizie nr...din........
3. Daca nu am primit inca actul aditional de modificare CIM , mai fac referire la art. din Codul Muncii care impune intocmirea acestuia in acest caz?
4. Daca , intre timp (pana depun contestatia ) si chiar dupa aceasta, mi se solicita semnarea acestui act de modificare a CIM, nu-l semnez pentru ca aceasta ar insemna ca sunt de acord cu decizia (in contradictie cu specificarea facuta de mine la primirea deciziei ca nu sunt de acord cu ea ).
Eu sunt de parere ca daca am ales un drum , numai am loc de intors si trebuie sa merg pana la capat, nu ma pot contrazice in actiuni chiar daca presiunea este foarte mare (Insa nedreptatea este si mai mare! ).Am dreptate in acest sens?
Astept cu nerabdare raspunsurile pentru ca numar
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:33, 14 Iulie 2011