avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

fratele meu e plecat de acasa de 40 ani . eu m-am ocupa t de mama mea pina in ultima cilipa si am facut si investitii la casa in care a locuit stiind ca-mi ramine mie .. acuma fratele meu doreste sa participe la mostenire ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:44, 15 Noiembrie 2011
Cand a avut loc decesul?
mama a decedat anul trecut, tata in urma cu 45 ani , nu am deschis susscesiune inca , din lipsa de bani. eu locuiesc in casa parinteasca momentan.
Aveti cunostinta daca fratele a acceptat mostenirea prin declaratie notariala?
nu a facut asta sigur . are o multime da datorii . s-a gindit sa-si rez. problemele . multumesc
Daca nu a acceptat mostenirea in termen de 6 luni de la data decesului puteti sa solicitati instantei constatarea faptului ca este strain de succesiune si ca nu mai are nici un drept asupra mostenirii.

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 suntem doi frati, parintii au decedat-[tatal acum 40 ani mama in 2011] nu s-a dazbatut succesiunea . eu am ramas cu toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)