avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

fratele meu e plecat de acasa de 40 ani . eu m-am ocupa t de mama mea pina in ultima cilipa si am facut si investitii la casa in care a locuit stiind ca-mi ramine mie .. acuma fratele meu doreste sa participe la mostenire ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:44, 15 Noiembrie 2011
multumesc . sigur pot face asta ?
Da, puteti face asta.
cred ca nu este chiar atat de simpla chestiunea atat timp cat nu va intelegeti cu fratele:
daca fratele este plecat din tara de 40 de ani poate sustine oricand ca nu a luat la cunostinta de decesul parintilor si poate cere sa fie repus in termenul de 6 luni. pe de alta parte dvs puteti face dovada faptului ca ati acceptat succesiunea in termen?
aveti posibilitatea ca pentru cota tatalui sa invocati uzucapiunea - acceptarea tacita prin preluare de bunuri urmata de stapanire neintrerupta timp de 30 de ani.
Se prespune ca a afla la vremea respectiva de decesul tatalui, daca tatal a murit acum 45 de ani si el a plecat acum 40 de ani.

Daca domnul a facut imbunatatiri la casa si a platiti impozitele se considera acceptare tacita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 suntem doi frati, parintii au decedat-[tatal acum 40 ani mama in 2011] nu s-a dazbatut succesiunea . eu am ramas cu toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)