avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE/SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE/SUCCESIUNE

Am o intrebare in cazul in care exista 3 frati, doi dintre ei au aceeasi mama si tata, iar al treilea vine dintr-o casatorie anterioara a mamei (deci suntem frati numai de mama)exista drepturi egale intre frati?
Mai exact fratele a murit si are un apartament al lui, cumparat de el pe numele lui (nu are nici o legatura cu mostenirea de la parinti). Ce drepturi are al treilea frate (legatura doar de mama) la apartamentul in cauza? Mutlumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
ER, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramys , utilizator 10:48, 17 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Toti fratii au acelasi drept de mostenire.
presupunand ca fratele decedat nu are copii, care ar inlatura toti fratii de la mostenire, dumneavoastra veti primi o cota mai mare pentru ca sunteti frate uterin (si veniti la mostenire atat dupa linie materna cat si paterna) iar fratele dvs in viata va primi o cota mai mica pentru ca este doar frate consangvin
Unde spune asta in lege domnule notar??
Multumesc pemtru rapunsul prompt. Da, fratele decedat nu are urmasi si nici nu a fost casatorit. Casa a fost cumparata cu ajutorul meu de la ICRAL (dar din pacate nu am dovezi). Asa stiam si eu ca fratele doar de la mama primeste o cota mai mica. Dar cum se calculeaza? Care este metoda de calcul?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
ER, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni byank04 byank04 Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire anastasislavinia anastasislavinia x a decedat. Nu a avut familie nici copii doar: surori bune -2, frati de tata -3 si de mama -3 , care la randul lor au toti copii. Cine are drept la ... (vezi toată discuția)