Am o intrebare in cazul in care exista 3 frati, doi dintre ei au aceeasi mama si tata, iar al treilea vine dintr-o casatorie anterioara a mamei (deci suntem frati numai de mama)exista drepturi egale intre frati?
Mai exact fratele a murit si are un apartament al lui, cumparat de el pe numele lui (nu are nici o legatura cu mostenirea de la parinti). Ce drepturi are al treilea frate (legatura doar de mama) la apartamentul in cauza? Mutlumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011 ER, utilizator
presupunand ca fratele decedat nu are copii, care ar inlatura toti fratii de la mostenire, dumneavoastra veti primi o cota mai mare pentru ca sunteti frate uterin (si veniti la mostenire atat dupa linie materna cat si paterna) iar fratele dvs in viata va primi o cota mai mica pentru ca este doar frate consangvin
Multumesc pemtru rapunsul prompt. Da, fratele decedat nu are urmasi si nici nu a fost casatorit. Casa a fost cumparata cu ajutorul meu de la ICRAL (dar din pacate nu am dovezi). Asa stiam si eu ca fratele doar de la mama primeste o cota mai mica. Dar cum se calculeaza? Care este metoda de calcul?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011 ER, utilizator