avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

x a decedat. Nu a avut familie nici copii doar: surori bune -2, frati de tata -3 si de mama -3 , care la randul lor au toti copii. Cine are drept la mostenirea averii lui x si in ce procente?
Cel mai recent răspuns: anastasislavinia , utilizator 09:17, 18 Februarie 2011
nu ati mentionat daca exista sot supravietuitor dar prezupunand ca nu exista toti fratii au drept de mostenire. averea se imparte la 8. daca vreunul din frati a decedat intre timp , in locul acestuia prin reprezentare vine copilul/copii acestuia dar procentul ramane acelasi respectiv 1/8 (daca vreun frate decedat are de ex 3 copii cei 1/8 se imparte intre cei 3.)
Parintii lui x mai traiesc?
Dintre frati/surori a decedat cineva?
nu a fost casatorit niciodata nu a avut copii, parintii sunt morti si toti fratii doar nepotii, copii faratilor traiesc. Toti nepotii au drepturi egale?? chiar daca parintii lor nu au fost frati buni cu decedatul???
da, au drepturi egale chiar daca nu sunt frati buni, stiu suna ca o anomalie dar asta este. codul civil la mosteniri daca doriti sa va convingeti
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni byank04 byank04 Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire c anca c anca Buna ziua .Sora mea a decedat si avea o garsoniera proprietate ,nu a fost casatorita nu a avut copii Eu sunt singurul frate in viata ,parintii nu traiesc ... (vezi toată discuția)