avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire

x a decedat. Nu a avut familie nici copii doar: surori bune -2, frati de tata -3 si de mama -3 , care la randul lor au toti copii. Cine are drept la mostenirea averii lui x si in ce procente?
Cel mai recent răspuns: anastasislavinia , utilizator 09:17, 18 Februarie 2011
De fapt, pt ca la mostenire vin frati ( descendentii lor) din mai multe categorii: 2 buni/primari, 3 consangvini ( de tata) si 3 uterini ( de mama), impartirea se face pe linii.
Descendentii celor buni vor culege si din linia materna si din linia paterna, din start vor avea mai mult decat un descendent al unui alt frate. Deci nu vor avea cote egale, logic.
Succes la speta!
asta ma gandeam ca ar fi si logic mai ales ca ceilalti nepoti care nu provin de la fratii buni nici nu au pastrat legatura s-au sa ofere ajutorul defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni byank04 byank04 Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire c anca c anca Buna ziua .Sora mea a decedat si avea o garsoniera proprietate ,nu a fost casatorita nu a avut copii Eu sunt singurul frate in viata ,parintii nu traiesc ... (vezi toată discuția)