avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare credit cu ipoteca, coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare credit cu ipoteca, coplatitor

Buna ziua! As avea si eu cateva intrebar.

Sunt coplatitor pentru un credit cu ipoteca. Creditul este facut pe 25 de ani. S-a platit la el 3 ani iar acum titularul nu mai poate plati. Ce se intampla in acest caz? Se evalueaza ipoteca dupa care se scoate la liticitate? Dupa aceasta etapa daca mai ramane o anumita suma de returnat cum se procedeaza? Se esaloneaza acea suma ramasa pe perioada creditului sau se executa silit alte bunuri ale titularului respectiv coplatitorului?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 16:19, 15 Noiembrie 2011
Se evalueaza bunul,se scoate bunul la licitatie daca se acopera creanta din pret este bine,daca nu se urmaresc pana la concurenta sumei alte bunuri ale debitorului,daca mai ramane un rest de pret se da debitorului.Oricum fiind coplatitor puteti invoca beneficiul de diviziune sau pe cel de discutiune
creditul este luat in 2008 si piata imobiliara era altceva atunci. Defapt titularul creditului a incercat sa vanda bunul si nu a avut nici un cumparator deci nici banca nu va avea cumparator pentru valoarea creditului. Ce as putea sa fac eu ca sa nu risc sa ma execute silit pe mine pentru eventuala restanta?
Invocati beneficiul de discutiune sau de diviziune,luati legatura cu un avocat,sunt aspecte ample ce nu pot fi lamurite aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Cum oblig banca sa execute bunul? ralo ralo buna ziua! am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa anulare clauza popescu-sorin popescu-sorin In conditiile in care prin sentinta definitiva si irevocabila a fost anulata clauza din contractul de credit privind renuntarea la beneficiile de discutiune si ... (vezi toată discuția)