avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept proprietate teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept proprietate teren intravilan

Buna ziua. am urmatoarea problema: exista un teren al sotului meu pe care s-a construit o casa noua aflata in proprietatea sotului meu.Ptr.teren exista un act de donatie din anul 1997 conform caruia s-a facut dezmembrarea si sa-u inceput dmersurile ptr.inscriere la Cartea Funciara dar nu s-a terminat acest demers intre timp a expirat valabilitatea dezmembrarii facute si totul a ramas in aer. Ultimul extras CF pe care lam ridicat are pe el asa: Tata sotului 1/1 teren , tata si mama Sotului cate 1/2 casa batraneasca si sotul 1/1 casa corp 2. Precizez ca intre timp mama sotului a decedat. Sotul meu mai are 3 frati. Am fost la notar sa incerc sa fac demersurile ptr.separarea terenului sotului fata de restul terenului dar aceasta imi spune acuma ca fiind mama sotului moarta(si fiind pe extrasul cf) treb ptr.dezmembrare sa semneze si ceilalti 3 frati. Cred ca v-am ametit cu totul dar chiar nu stiu unde sa merg sa rezolv problema. In esenta mie mi-ar place daca s-ar putea legal sa nu mai tin cont de actul de donatie si sa fac un contractv de vanzare cumparare ptr.terenul respectiv cu TATA sotului meu. Am inteles ca ACTUL DE DONATIE este atacabil in instanta si chiar nu as vrea ca fiica mea sa nu poata face ce vrea ea cu casa respectiva+terenul cand va dori peste ani de zile. #-o
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 11:11, 17 Noiembrie 2011
tatal sotului cat mai traieste , sa revoce donatia de comun acord cu sotul si sa faca contract de intretinere.
Donatia chiar neatacata, da drept celorlalti frati la rezerva succesorale.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
actul de donatie poate intr-adevar sa fie atacat de ceilalti mostenitori,
nu puteti incheia contractul numai cu tatal sotului pentru ca proprietatea nu este numai a lui ci a lui si a restului succesorilor mamei
Faceti actiune de partaj succesoral si aduceti la masa de impartit actul de donatie. Daca donatia nu incalca rezerva succesorala, ea nu este supusa reductiunii. Consultati un avocat inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren ioanacasoni ioanacasoni Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez in urmatorul caz: Terenul pe care sotul meu a construit casa ar fost obtinut printr-un act de donatie in anul ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune 10129 10129 Acum 2 ani parintii mei care au un loc de casa si respectiv casa construita de ei s-au gandit sa doneze jumatate din teren fratelui meu pentru a-si construi ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)