avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA depasire plafon 35000 EUR - tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

depasire plafon 35000 EUR - tva

Buna,
va rog sa-mi confirmati daca rationamentul meu de mai jos e corect:
1. depasire plafon 35000 EUR in luna octombrie 2011
2. solicitare inregistrare conf 153 pana in 10 noiembrie 2011
3. inregistrare ca platitor de TVA incepand cu 1 decembrie 2011.

Mi se pare clar "ca lumina zilei" acest rationament conf 153 CF si conf Normelor metodologice. De ce nu vor cei de la Finante Cluj sa inteleaga? De ce ar vrea sa ne inregistreze incepand cu 1 noiembrie 2011?

Va rog sa-mi confrimati ca n-am luat-o eu razna! :)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:09, 16 Noiembrie 2011
bogdanciurea a scris:

De ce ar vrea sa ne inregistreze incepand cu 1 noiembrie 2011?

de unde trageti concluzia aceasta?
Pentru ca asa ne-au inregistrat! Incercam sa-i luminam dar nu prea avem pe cine.
Dar va intreb: e corect ceea ce am zis eu? In alte judete am facut inregistrari pe rationamentul asta si a fost ok si mi se pare foarte clar transata problema in Normele CF.
Si eu asa stiu. Pe mine nu ma mai mira nimic.
Eu as face "contestatie" mai ales ca pe perioada 01.11.2011 pina la primirea RO-ului presupun ca s-a facturat fara tva. Mentionati art din CF si nu cred ca nu se va face modificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pfafonul de 35000 euro VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna seara, Am si eu o intrebare o soc com a facut venituri in luna octombrie de 133000 nefiind platitoare de tva ,conform legi ce a trecut de peste 35000 ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit / intracomunitar platitor tva? oanavoicu oanavoicu Sunt PFA de la 1 mai 2009 cu norma de venit pina la 31 decembrie 2010. Am lucrat la o firma privata pina la 25 august 2010, platit si cu salariu pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Inscriere ca platitor de tva si declaratia 390 dcgeo dcgeo Buna ziua as dori si eu o lamurire cu privire la un caz si anume: Pers juridica X srl din Romania ia un proiect in Africa prin intermediul unui intermediar ... (vezi toată discuția)