avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

In urma cu 20 de ani, pe perioada concediului legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 1 an, mi s-a schimbat incadrarea, fara sa mi se aduca la cunostinta si fara ca eu sa fi semnat vreun act aditional. S-a revenit ulterior la functia initiala, in aceleasi conditii, tot fara semnarea vreunui act, hartie, etc. De curand am intrat in posesia cartii mele de munca si am vazut ca s-a operat in cartea de munca modificarea de care va spuneam mai sus. Intrebarea mea este: pot cere lamuriri, explicatii la societatea unde lucrez, acum, dupa ce au trecut 20 de ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lumiboto , utilizator 18:29, 15 Noiembrie 2011
In ce sens mai doriti explicatii ? ...
In sensul ca acest lucru pare un abuz. Nu cred ca este legal sa faci modificari in cartea de munca a angajatului, atata timp cat acestuia nu i s-a adus la cunostinta faptul ca i s-ar fi schimbat incadrarea.
lumiboto a scris:

In sensul ca acest lucru pare un abuz. Nu cred ca este legal sa faci modificari in cartea de munca a angajatului, atata timp cat acestuia nu i s-a adus la cunostinta faptul ca i s-ar fi schimbat incadrarea.

Chiar daca puteti solicita acest lucru .. totusi o eventuala actiune, in cazul unui refuz al fostului angajator, in instanta va fi prescrisa ...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri salariale si angajari simultan gineta 30 gineta 30 buna seara, Lucrez intr-o companie de vanzari iar de curand s-a schimbat directorul general care doreste implementarea unei noi organigrame bazata pe ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Taierea unor zile de concediu pe motivul schimbarilor unor legi ? vlad20031986 vlad20031986 Buna ziua, Sunt angajat in aceeas unitate, din noiembrie 2008. Sunt persoana cu handicap vizual grav (gradul 1). In momentul semnarii contractului de munca am ... (vezi toată discuția)