avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberarea primului act de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberarea primului act de identitate

Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza in acest caz, daca minorul este in strainatate? Poate el sa uzeze de art.14, alin 6?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:49, 17 Noiembrie 2011
Prin procura speciala se fac atat carti de identitate cat si carti de identitate provizorii. Cartile de identitate provizorii se fac doar in situatia in care persoana nu poseda toate documentele prevazute de lege pentru a i se face carte de identitate. Carte provizorie pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si resedinta in Romania nu se face pe baza de procura speciala.
Primul act de identitate nu se face pe baza de procura speciala. Dar cererea pentru primul act de identitate se poate depune la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din strainatate. In acest caz cererea, pe care este lipita fotografia solicitantului(fotografie pe care se aplica si timbrul sec al misiunii diplomatice/oficiului consular)este trimisa in Romania, insotita de documentele necesare. Deci nu e vorba de eliberarea unui act de identitate pe baza de procura ci doar de o cerere depusa la Ambasada/Consulat care este trimisa prin MAE la serviciul competent sa elibereze CI. Si in acest caz, daca persoana nu poseda toate documentele pentru eliberare CI se face C.I.P.
Am fost destul de explicita???:-/

Mai mult decat atat, nici ca se putea. Sarut mana, multumesc frumos!:vishenka::kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Intocmire b.i. pentru copil canadian miss_ra miss_ra Cum pot intocmi buletin de indentitate pentru un copil nascut in Canada si care a implinit 14 ani , din parinti care au dubla cetatenie , romana si ... (vezi toată discuția)