avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare drept de proprietate

buna ziua,
in anul 2010 am cumparat o casa neterminata situata pe un teren cu latimea de 15ml. Intr-o parte terenul nu este imprejmuit. dupa un timp vecinul care are teren in zona neimprejmuita mi-a spus: ,,stiti ca casa dvstra este situata pe terenul meu aprox 60cm" eu nestiind asta am masurat latimea terenului in zona casei si am constatat ca avea dreptate. L-am intrebat de ce nu a spus asta vechiului proprietar de la care am cumparat eu si mi-a spus ca s-au inteles ei. Atunci eu l-am intrebat cu ce sunt eu de vina daca ei s-au inteles. Totusi ca sa aplanez situatia i-am propus s-ai cumpar pe toata lungime o latime de 0,60m sau 1 m. dar nu este de acord si eu nu pot sa-mi fac gard pe latura respectiva. ce pot sa fac in aceasta situatie?? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:49, 15 Noiembrie 2011
Introduceti o actiune in "grantuire", si veti face ce va spune judecatorul. Oricum casa nu o puteti darama ca vrea vecinul care s-a inteles tacit cu vanzatorul casei...succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)
Ordinul m.a.d.r. nr.227/2006 mariag68 mariag68 Nu reusesc sa gasesc acest ordin .Daca il are cineva poate il posteaza ca si raspuns. Sunt propietar al unui teren situat pe marginea unui canal de desecare ... (vezi toată discuția)
Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii ... GabrielaF1974 GabrielaF1974 Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii Sunt proprietara unui imobil constituit din casă și teren. În momentul achiziționării, ... (vezi toată discuția)