avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze intr-un contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze intr-un contract vanzare-cumparare

Buna! Mama mea vrea sa ii doneze fratelui ei partea ei din avere. Acesta nu are urmasi. Ma intereseaza daca se poate face o clauza care sa specifice faptul ca daca acesta nu va avea urmasi sa ii vina inapoi partea donata mamei mele.

Multumesc frumos si sper ca intelegeti ce vreau sa spun
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:02, 15 Noiembrie 2011
Daca vrea sa i doneze, fratele mamei poate dupa aceea sa vanda cui va dori el... ar fi bine ca in contractul de donatie sa se specifice ca se doneaza doar uzufructul acelor bunuri pe care unchiul sa le foloseasca cum crede de cuviinta fara a le distruge si fara sa le poata vinde
Dar daca ar face un contract vanzare-cumparare?
miudia a scris:

Buna! Mama mea vrea sa ii doneze fratelui ei partea ei din avere.

S-a dezbatut succesiunea, sau in cadrul acesteia doreste sa renunte la partea ei?

s-a facut succesiunea dupa tata mamei, mama mamei mele inca traieste si i-a vandut fratelui mamei cu clauza de intretinere.
Mama dvs. poate face orice fel de contract de instrainare (vanzare, donatie) dar nu poate conditiona executarea contractului cu acea clauza viitoare, aceea de a avea mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie?care este mai bun? nicolae242 nicolae242 buna ziua, matusa mea urmeaza sa faca succesiunea dupa unchiul meu.ea este singura persoana care va mosteni tot.doreste sa imi lase mie casa si sa o mai ajut, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin cu o problema destul de dificila si incerc sa ... Andreea Vasiliu10 Andreea Vasiliu10 Buna ziua, Vin cu o problema destul de dificila si incerc sa o explic pe scurt. In 2009 bunicul meu a decedat ( eu si parintii mei stand in casa lui si a ... (vezi toată discuția)
Transfer mostenire Neil21 Neil21 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o explicatie, un sfat. Dar mai intai sa va expun pe scurt despre ce este vorba: Patru frati, in urma ... (vezi toată discuția)